Vil ha to år og ti måneders fengsel for Nerdrum

- Skal dømmes etter tiltalen.

Siste omgang: Etter flere år og fire runder i retten, avsluttes Nerdrum-saken i dag. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
Siste omgang: Etter flere år og fire runder i retten, avsluttes Nerdrum-saken i dag. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Aktor Asbjørg Lykkjen, konstituert statsasvokat, er nå ferdig med sin avsluttende prosedyre i straffesaken mot Odd Nerdrum.

Hun la ned samme påstand som da saken var til behandling i lagmannsretten forrige gang, nemlig at Odd Nerdrum dømmes til to år og ti måneder i fengsel for grovt skattesvik.

- Det er helt åpenbart at Nerdrum var innforstått med hva han gjorde. Igjen viser jeg til hva ha sa i politiavhør om hvorfor han valgte bankboks: «beskatningen blir så kolossal hvis man velger konto».

Lykkjen sa videre at Nerdrum har gjort særdeles mye for å skjule pengene sine, helt fra saken startet i 2002 og fram til nå.

- Vi vet at Nerdrum innhentet råd fra profesjonelle aktører, brukte sin kontaktpunkter både på Island og i Østerrike, om hvordan dette skulle gjøres. Det er straffeskjerpende at dette er nøye veloverveid. Det er både blitt brukt advokater og revisorer for å skjule sannheten, sa Lykkjen. 

- Det er ingen tvil om at påtalemyndigheten og forsvaret har forskjellig syn på faktum. Jeg vil vise til en rekke selvmotsigelser og endringer i forklaringer fra tiltalte underveis i saken, begynte Lykkjen i prosedyren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer