- Vil heller brenne penger enn å betale

Pirate Bay-Peter lover å komme tilbake.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LES HELE DOMMEN

(Dagbladet.no): De fire tiltalte i The Pirate Bay-saken er idømt fengselsstraff i ett år, og må betale 30 millioner kroner i erstatning.

De pengene kan de se langt etter, ifølge sidens pressetalsmann Peter Sunde. Under en direktesendt pressekonferanse på nettet i formiddag, sendt via webcam direkte fra stua hans, holdt Sunde opp et papirark med beløpet 30 millioner kroner påskrevet.

- Dette er det nærmeste de kommer betaling. Om jeg hadde pengene, ville jeg heller brent dem enn å gi det til dem. De ville ikke fått askerestene engang, sa Sunde.

- De kunne ha fått en milliard kroner i erstatning, men det hadde ikke utgjort noe forskjell. Vi kan ikke betale, og vi vil ikke betale.

Tror advokatene visstePeter Sunde twitret allerede klokka ti i morges at de kom til å bli dømt, selv om dommen ikke skulle overleveres partene før kl. 11.00. Pressetalsmannen forteller at han fikk vite dette av en journalist.

Sunde mener også at motparten, representert ved MPAA-advokat Monique Wadsted, visste om dommen.

- Ti minutter etter dommen falt, sa hun (advokat Monique Wadsted) til den svenske avisa Metro at dette var en veldig god dom, at den er veldig velskrevet, og at den vil holde hele veien til høyesterett. Det betyr to ting: At hun endten er en kjapp leser, eller at hun også hadde fått dommen på forhånd.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer