Vil heller spille jazz enn å kysse Hollywood-stjerne

- Ville ikke vært der jeg er i dag uten musikken.

SKUESPILLER OG JAZZMUSIKER:  Thorbjørn Harr (til v.) platedebuterer med bandet Harr & Hartberg og albumet «Døden er dårlig gjort». Lars Saabye Christensen har skrevet tekstene og og Aslak Hartberg lager musikken. - Det blir slippfest fredag 5. desember på Blå, sier Harr.
Foto: Anders Grønneberg
SKUESPILLER OG JAZZMUSIKER: Thorbjørn Harr (til v.) platedebuterer med bandet Harr & Hartberg og albumet «Døden er dårlig gjort». Lars Saabye Christensen har skrevet tekstene og og Aslak Hartberg lager musikken. - Det blir slippfest fredag 5. desember på Blå, sier Harr. Foto: Anders Grønneberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Thorbjørn Harr er blant Norges største eksportartikler til Hollywood.

I kveld kan du høre ham og resten av bandet på Blå i Oslo.

Kysset Hilary Duff TV-serien «Vikings» har gjort den rødhårete og skjeggete barbaren til en ettertraktet herre.

Nylig kom han tilbake fra USA ferdig med sin rolle i tv-serien «Younger» - der han blant annet er blitt sett kyssende med skuespillerkollega Hilary Duff.

- Jeg vil heller henge rundt med mine jazzvenner enn med Hilary Duff, men for økonomien er nok Hollywood en god del bedre, sier Harr.

- Harr & Hartberg Denne uka slipper han og bandet Harr & Hartberg debutabumet «Døden er dårlig gjort» sammen med tekstforfatter Lars Saabye Christensen og et knippe utsøkte ECM-artister.

- Jeg har alltid spilt saksofon og vært med i band, men det er skuespilller jeg er.

- Men nå er jeg ferdig med filminnspilling i USA for denne gang og har ennå et halvt år igjen av permisjonen fra Nationaltheatret.

Det begynte med Saabye - Tida skal jeg bruke sammen med bandet på turné, sier Harr.

Det hele startet for fem år siden da Saabye Christensens stykke «Chet spiller ikke her» ble satt opp på Nationaltheatret.

Sammen med låtskriver Aslak Hartberg fra Klovner i kamp, tok det gradvis form - og nå er jazzplata et faktum.

- Er helt rå - Jeg har jobbet med mange bra vokalister, og Thorbjørn er en helt rå. Det er noe naturlig og genuint over uttrykket. Det skal litt til å synge jazztekster troverdig på norsk, sier Hartberg.

Lars Saabye Christensen, som har skrevet mange tekster til bandet Norsk Utflukt og bluesveteranen Kåre Virud, mener at tolker tekstene på en unik måte.

- Jeg er veldig ømfintlig for hvordan mine tekster blir tolket og sunget. Thorbjørn framfører dem både som en vokalist og som en skuespiller. Han tolker ordene inn en sammeheng, sier Saabye Christensen.

- En drøm Det har vært utfordrenede for Saabye Christensen å skrive så minimalistisk, rytmisk og presist - samtidig som det skal være sorgmuntert uten rom for de store metaforene.

- Jeg ville ikke vært den skuespilleren jeg er i dag hadde deg ikke vært for musikken. Dette prosjektet er en drøm å få være med på. Jazzen og dette er med på å gi alt det andre jeg gjør en annen dybde.

- Fredag 5. februar har vi slippfest og konsert på Blå i Oslo, sier Harr og håper at folk tar vel imot hans debutalbum de erfarne folka han har med seg.

KOLLEGA: Thorbjørn Harr har romantiske scener mot Hilary Duff i den nye tv-serien «Younger»
KOLLEGA: Thorbjørn Harr har romantiske scener mot Hilary Duff i den nye tv-serien «Younger» Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer