Vil hevne seg på «Skavlan»

Stig Larssons milliardarving slår tilbake mot Eva Gabrielssons anklager.

SNAKKER UT: Stieg Larssons familie. Faren Erland (t.h), broren Joakim og niesa Therese i Hagmarksvägen der Stieg og broren vokste opp. Fredag forteller Joakim sin historie om millardarven på «Skavlan». Foto: Nina Hansen / Dagbladet
SNAKKER UT: Stieg Larssons familie. Faren Erland (t.h), broren Joakim og niesa Therese i Hagmarksvägen der Stieg og broren vokste opp. Fredag forteller Joakim sin historie om millardarven på «Skavlan». Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

Stieg Larssons bror og arving Joakim Larsson kommer til Skavlan på fredag.

Forrige uke gjestet Stieg Larssons samboer gjennom 32 år, Eva Gabrielsson programmet. Hun er rasende på Larssons familie.

Mens familien håver inn millioner og får stadig mer på konto, har ikke hun fått annet enn halvparten av leiligheten de bodde i.

Stieg Larssons bøker er solgt i over 30 millioner eksemplarer, og har sammen med filmene dratt inn flere milliarder kroner.

Stieg Larssons bror og far sitter på alle rettighetene og inntektene av både bøkene og filmene.

- Jeg er forbannet På spørsmål fra Fredrik Skavlan om hun er bitter, svarte hun forrige uke kontant:

- Nei, jeg er forbannet. Bitter, nei. Da har man gitt opp, sier hun.

Gabrielsson mener det er hun som burde forvalte sin avdøde samboers Stieg Larssons forfatterskap.

Nå kommer Joakim Larsson for å svare på hennes anklager, melder NRK.

- Det var ikke avtalt før Evas besøk at han skulle komme. Det ble avtalt etterpå, sier prosjektleder i Skavlan-redaksjonen Leif-Åge Reme til Dagbladet.

SVT har enda strengere krav på tilsvarsrett enn det vi er vant til her til lands.

Fredrik Skavlan har flere ganger måttet presisere det hvis ikke vedkommende det snakkes om er tilstede.

- Det foreligger ikke noe press verken fra Joakim eller SVT om å få han i studio. Vi synes historien er så interessant, at han skal få fortelle sin side av historien, sier Reme.

Eksblogger forteller I programmet kommer også fjorårets mestselgende artist, Bjørn Eidsvåg, som i fjor solgte 200 000 eksemplarer av platen «Rundt neste sving».
 
Vinterens store svenske dramasuksess heter «Drottningofferet», som er den siste delen i den frittstående trilogien om kvinner og makt i politikkens toppsjikt. Serien er basert på Hanne-Vibeke Holsts bestselgende bøker. Hun kommer i studio for å snakke om kvinner, makt og suksess.
 
I tillegg kommer Alex Schulman var en av Sveriges største bloggere. Han trakk seg plutselig ut av offentligheten, men kommer i disse dager ut med romanen «Att vara med henne är som att springa uppför en sommaräng utan att bli det minsta trött».
 
Den britisk-walesiske Duffy står for musikken med «Endlessly», skriver NRK i en pressemelding.

VAR PÅ BESØK: Stieg Larssons bøker er solgt i over 30 millioner eksemplarer, og har sammen med filmene dratt inn flere milliarder kroner. 
 Foto: Anders Grønneberg
VAR PÅ BESØK: Stieg Larssons bøker er solgt i over 30 millioner eksemplarer, og har sammen med filmene dratt inn flere milliarder kroner. Foto: Anders Grønneberg Vis mer