Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Vil hindre at du har sex med joggeskoa på, i tilfelle du vil løpe derfra

Lena Dunham gir sine beste tips til unge jenter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Multitalentet Lena Dunham har gjort braksuksess med tv-serien «Girls», som hun både har skrevet og regissert, i tillegg til å spille en av hovedrollene. 

Den prisbelønte serien er kjent for å bryte grenser og utfordrer tradisjonelle syn på blant annet kvinner, kropp og seksualitet.

Lena Dunham har blitt en rollemodell for svært mange unge jenter, og nå er hun ute med en splitter ny bok, der hun deler sine råd.

Gir tips I boka «Ikke en sånn jente» gir hun sine beste tips til unge jenter, basert på de erfaringene hun har gjort seg privat og som del av filmbransjen.

Blant temaene er kampen for et godt selvbilde, tvilsomme kjærlighetsforhold og det å være kvinne i den mannsdominerte underholdningsverden. 

- Om jeg kan bruke det jeg har lært til å gjøre en jobb litt lettere for deg... Eller hindre at du har den typen sex der du føler at du er nødt til å ha joggeskoa på, i tilfelle du har lyst til å stikke av under akten, så har hver bidige feil jeg har gjort vært verdt det, skriver hun i forordet til boka, ifølge New York Post

Åtte punkter Avisa oppsummerer Dunhams tips i en sjekkliste på åtte punkter. Blant annet gir hun tips til hvordan man gjennomskuer en drittsekk, blir en god sjef og tiltrekker deg gode venner. 

Youtube har hun allerede teaset boka ved å legge ut «Ask Lena»-videoer, der hun svarer på ulike spørsmål. Se en av videoene over, der hun snakker om syn på egen kropp. 

Boka slippes i norske bokhandler 6. oktober. 

BOKPREMIERE:  Denne uka slippes Lena Dunhams bok i norske bokhandler. Foto: NTB Scanpix
BOKPREMIERE: Denne uka slippes Lena Dunhams bok i norske bokhandler. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!