Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Vil hjelpe Afrika

Bono vil ha Marshall-hjelp til Afrika.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rockesangeren og menneskerettsaktivisten Bono krever en egen Marshall-plan for Afrika. Det afrikanske kontinent må få hjelp til å redde seg selv fra en aids-katastrofe, sa U2-vokalisten i går.

Om halvannen måned skal USAs finansminister Paul O'Neill reise til Afrika. Bono varslet lørdag at han kommer til å slå følge, for å overbevise den amerikanske toppolitikeren om behovet for langsiktig økonomisk støtte til afrikanerne.

Han påpekte at 25 millioner afrikanere i dag er hiv-positive, og at innen 2010 vil 40 millioner afrikanske barn ha mistet en av eller begge foreldrene som følge av aids. Men hiv og aids er bare ett av mange problemer som truer Afrika, tilføyde Bono.

En enorm gjeldsbyrde og en urettferdig global handelsordning gjør det i dag umulig for afrikanerne å komme seg ut av hiv/aids-krisen ved egen hjelp. Derfor trenger Afrika et prosjekt etter mønster av Marshall-planen, framholdt han.

Marshall-planen var et storstilt amerikansk prosjekt for gjenoppbygging av Europa etter annen verdenskrig, oppkalt etter daværende utenriksminister George Marshall. Norge var ett av landene som fikk omfattende hjelp i henhold til denne planen.

(NTB)

VIL HJELPE: World Economic Forum, som avholdes i New York denne helga, har fått besøk av rockestjernen Bono og Microsoft-milliardær Bill Gates. Begge vil ha økt oppmerksomhet rundt helseproblemene i Afrika.
Hele Norges coronakart