Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Vil huskes som en stor komiker

NEW YORK (Dagbladet): «Jeg følte at tiden var inne.» Slik beskriver Jerry Seinfeld følelsen som fikk ham til å bestemme seg for at de neste ti innspillingene av «Seinfeld» vil bli de siste.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Deretter drar han på turné til Europa og Australia, spiller inn en film og tar et par års ferie. Kongen av Beste Sendetid abdiserer mens han er på høyden.

- Målet er å oppnå status som en stor komiker. Jeg tror ikke jeg er der riktig ennå, sier Seinfeld og trekker fram Bill Cosby og Richard Pryor som eksempler på to komikere som har oppnådd og fortjent en slik betegnelse.

I et intervju som er oppslag i gårsdagens nummer av nyhetsmagasinet Time, vil ikke komikeren kommentere ryktene om at TV-selskapet NBC tilbød ham 35 millioner kroner pr. episode for å fortsette i ett år til. «Seinfeld», som stadig er det klart mest sette og populære TV-programmet på amerikansk fjernsyn, har gjort Jerry Seinfeld til en steinrik mann. Inntekten i fjor ble anslått til 460 millioner kroner. Han kan kjøpe seg de biler han vil, og gjør det. Nå har han rundt 60 stykker i en hangar i Santa Monica. I garasjen står minst tre Porscher med panorama over Los Angeles.

Øyeblikket

- Jeg bryr meg egentlig ikke så mye om pengene. Jeg ville ikke ha klart å lage et eneste program med innstillingen om at: «Riktignok har vi sluttet å ha det moro med dette her, men lønna er god og folk ser på, så vi fortsetter på rutinen». Det hadde knekt meg fullstendig.

- Etter å ha stått på scenen i år etter år vet jeg at du må velge et øyeblikk mens publikum fremdeles har det moro, til å gjøre sorti. Hvis du gjør det, går de fornøyd og oppglødd ut av salen. Men hvis du fortsetter litt til for å gi dem mer valuta for pengene, går de faktisk ut av salen mindre oppglødd, sier Jerry Seinfeld i det omfattende intervjuet med Time.

Blir ikke gift

- Hvis jeg slutter nå, får jeg kanskje en stående ovasjon, og det er jo alltid det man prøver å oppnå, føyer han til.

I intervjuet røper Jerry at han og Elaine ikke blir gift før det er slutt.
Han forteller at han skal på turné i Europa og Australia når de siste opptakene er over. Etter det skal han lage en film for Home Box Office, som får tittelen «I'm telling You for the Last Time». Deretter planlegger komikongen å ta seg fri i et par år, etter å ha stått på i ni år med «Seinfeld» som stjerne, forfatter og produsent.

IKKE GIFT: Jerry Seinfeld røper i avskjedsintervjuet med Time at Jerry og Elaine ikke kommer til å gifte seg.
Jerry Seinfeld

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!