Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Vil ikke bli som Bettan

SANDEFJORD (Dagbladet): - Tungt overbetalt sommerjobb! Slik beskriver Petre-helten Espen Thoresen sin nye sommerturné. Samtidig er han livredd for å bli overeksponert. - Marerittet er å bli så overeksponert som Bettan og Rolv Wesenlund, sier han.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- En del folk smir noe helt jævlig når de først har fått et navn. De virker helt hemningsløse i forhold til eksponering i reklame og medier. Elisabeth Andreassen er sikkert en hyggelig dame, men man blir helt møkklei den dama. Hun er jo overalt! Jeg er ikke interessert i henne, men likevel må jeg lese om henne og se trynet hennes til enhver tid, sukker han oppgitt.

Uten troverdighet

Rolv Wesenlund er en annen kjendis som Thoresen mener er et skrekkeksempel i forhold til overeksponering. - Den mannen reklamerer jo for alt mulig. «Nå vil jeg ha matro,» sier han i en eller annen reklame. Men forstår han ikke at han mister all troverdighet når han stiller opp på så mange forskjellige ting? smeller Thoresen. Etter at hans «XL»-show på NRK Petre har tatt av de siste par årene, står også Thoresen selv i fare for å bli en medienisse som er overalt til enhver tid.

Frykter kjendisstatus

- Jeg er veldig obs på disse tingene. Jeg har stilt opp på enkelte reklamejobber, men i det siste har jeg stort sett sagt nei. For meg er det også deilig å ha fri fra Petre en periode. Nå slipper folk å høre meg på radioen på sju uker. Det tror jeg er sunt - både for meg og for publikum. Jeg har ikke lyst til å bli en slik kjendis som er på forsiden av Programbladet og alt det der, understreker Thoresen. Men heller ikke Thoresen har større glorie enn at han vet å dra nytte av sin status som Petres store stjerne. - Smi mens jernet er varmt? Jo da, jeg smir litt, flirer Thoresen. - Sommerturneen jeg legger ut på nå, er vel eksempel på det. Jeg tjener til feriepenger og vel så det. Det er en direkte overbetalt sommerjobb. På turneen har han følge med Larvik-bandet Bløff. Sammen med Thoresen skal de cruise nedover Sørlandet i en hvit limousin.

Subsidiert fyll

- Dette blir subsidiert fyll i hvit limo, kommenterer Thoresen på sedvanlig sleivete måte. I en tid da fenomenet radiostjerner er ikke-eksisterende, har han blitt nettopp det: radiostjerne . - Da vi sendte «XL» live fra Quart-festivalen, var det flere hundre mennesker som satt og så på at vi sendte radioprogram. Akkurat det er vi stolte av. I Petre har vi fått radio til å være stas igjen, og det er sabla gøy, avslutter han.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!