IKKE TIL NORGE: Martin Scorsese - her omgitt av livvakter i på filmfestivalen i Cannes - avviser at han kommer til Norge for å filmatisere Jo Nesbø. «Snømannen» vil istedet bli filmet i den amerikanske mistvesten. Foto: Tom Martinsen/Dagbladet
IKKE TIL NORGE: Martin Scorsese - her omgitt av livvakter i på filmfestivalen i Cannes - avviser at han kommer til Norge for å filmatisere Jo Nesbø. «Snømannen» vil istedet bli filmet i den amerikanske mistvesten. Foto: Tom Martinsen/DagbladetVis mer

Vil ikke filme «Snømannen» i Norge

Martin Scorsese vil heller ikke regissere Nesbø-boka.

(Dagbladet): Det er over to år siden det ble det kjent at den amerikanske regissør-legenden Martin Scorsese hadde sagt ja til å filmatisere Jo Nesbøs krimroman «Snømannen».

Siden har det vært taust om prosjektet - både fra Nesbø, produksjonsselskapet Working Title og Scorsese selv, som i mellomtida stadig har hoppet på seg andre prosjekter.

Men på filmfestivalen i Marrakech denne uka har Bergensavisen fått to ord med mannen som skrev seg inn i filmhistorien med «Taxi Driver» og «Raging Bull». Og det var ikke bare oppløftende:

• Scorsese vil ikke selv regissere «Snømannen». Han jobber imidlertid fortsatt med filmatiseringen - som produsent.

• Filmen vil ikke bli spilt inn i Norge, men i USA.

- Jeg må beklage, men vi har flyttet filmen fra Norge til midtvesten i USA. Av praktiske grunner. Men jeg skulle gjerne filmet i Norge, sier Scorsese til BA.

Han har tidligere fortalt VG at han er tiltrukket av det psykologiske landskapet i Nesbø-romanen, som er den syvende i rekken om etterforskeren Harry Hole og ble en stor suksess da den kom ut første gang i 2007.

- Det virker som dette er den riktige tiden til å gjøre et slikt prosjekt for det store lerretet. Men vi må gjøre det med omhu så vi yter historien rettferdighet, har Scorsese sagt.

Jo Nesbø har ved en rekke anledninger forklart at han lenge var skeptisk til å filmatisere Harry Hole, og at han krever å få siste ord når det skal ansettes en regissør.

Den norske filmatiseringen av hans roman «Hodejegerne», som ikke inngår i Harry-serien, ble imidlertid en stor suksess både i Norge og utlandet.