OSLO 20140730 Pressevisning for Hercules på Cinemateket Filmens Hus i Oslo i dag. De norske skuespillerne som er med i filmen møtte alle opp på visningen. Ingrid Bolsø Berdal Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
OSLO 20140730 Pressevisning for Hercules på Cinemateket Filmens Hus i Oslo i dag. De norske skuespillerne som er med i filmen møtte alle opp på visningen. Ingrid Bolsø Berdal Foto: Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer

Vil ikke flytte til Hollywood

Ingrid Bolsø Berdal spås karriere i Hollywood, men flytte dit vil hun ikke.

(Dagbladet): I går kunne skuespiller Ingrid Bolsø Berdal nok en gang spasere ned den røde løperen for «Hercules», Hollywood-filmen hvor hun, Aksel Hennie og Tobias Santelmann er blant de krigerske kumpanene til Hercules, spilt av Dwayne «The Rock» Johnson.

I kjølvannet av filmen spår nå flere Berdal en god karriere i Hollywood. Selv mener hun en god del av æren for suksessen hører hjemme på Inderøy i Nord-Trøndelag, stedet hvor hun vokste opp.

- Jeg er fra en kommune som virkelig har satsa på å gi unger og ungdommer kulturtilbud. Det er ingen tvil om at Inderøy ga meg et veldig godt grunnlag.

Hun oppfordrer kommuner til å satse mer på å gi den de oppvoksende generasjonene sine de samme sjansene.

FØRPREMIERE: Ingrid Bolsø Berdal,  Aksel Hennie og Tobias Santelmann under førpremiere på filmen Hercules på Klingenberg kino.i Oslo. Foto: SCANPIX
FØRPREMIERE: Ingrid Bolsø Berdal, Aksel Hennie og Tobias Santelmann under førpremiere på filmen Hercules på Klingenberg kino.i Oslo. Foto: SCANPIX Vis mer

- Jeg gikk fra håndball til fotball til jazzballett til sang, dans, trombone. Å ha holdt på med så mye bredt som unge har uten tvil gitt meg ballast til å drive med det jeg holder på med i dag.

For Berdal starta det for alvor da Arnulf Haga ved Verdal Teaterlag så henne i en forestilling og plasserte henne i «Spelet om Heilag Olav».
Derfra gikk det kast i kast til hun en dag befant seg på en steppe i Budapest «tusen gale grønnkledde skrikende menn».

Åpen for oppfølger


Rollen hennes som den røffe bueskytteren Atalanta i actioneventyret har blitt sammenliknet med «Ringenes herre»-Legolas. Nå er spørsmålet om hun får gjenta den. Filmselskapet Paramount signaliserte tidlig at de håper «Hercules» kan bli en filmserie.

- Det hadde jo vært veldig artig, det er jeg klar for. eller jeg er ikke klar for å trene så mye ennå, da.

Berdal, som måtte legge om kosten og legge seg i hardtrening for rollen, flirer litt.

- Jeg kan godt slappe av litt til merker jeg.

Det var mange lange måneder på filmsettet. Blant annet ble hun godt kjent med dama som gjorde stuntene hennes, Dayna Grant, som også gjorde stuntene til Charlize Theron i den kommende «Max Max»-filmen. Henne støttet Berdal seg på når innspillingen var som heftigst.

- Når kameraet ruller og slagscenen er i gang og man bare har en takning og sola går ned og regissøren stresser, da må du levere. Du kan ikke si at «hu trøndern e itj klar borti hjørnet!» Da er det godt å ha en person som vet hvordan det er å være redd og nervøs og stressa.

HERCULES: De norske skuespillerne som er med i filmen . Aksel Hennie , Ingrid Bolsø Berdal  og Tobias Santelmann Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
HERCULES: De norske skuespillerne som er med i filmen . Aksel Hennie , Ingrid Bolsø Berdal og Tobias Santelmann Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Vil ikke flytte


For noen måneder siden kom det fram at Berdal hadde vært på audition for den neste James Bond-filmen.

- Er det fortsatt aktuelt?

- Nei, det tror jeg ikke. Jeg har ikke hørt noe fra dem på lenge. James Bond, liksom! Det er nesten for vilt.

Berdal har vært flere ganger i filmbyen Los Angeles, og føler hun har lært seg mye om hvordan bransjen der fungerer.

- Har du planer om å flytte til USA?

- Los Angeles er vel ikke den verste plassen å bo om man har jobb, men å gå og halse rundt i bilen fra audition til audition og få nei etter nei langt hjemmefra uten en eneste venn, det har jeg ikke noe lyst til. Å være i Oslo eller Trøndelag med familie og gode venner er noe som betyr enormt mye for meg.

- Hvordan er lønna her hjemme kontra Hollywood?

- Stjernene tjener jo gasillioner på enkelte filmer, men for oss som kommer fra Skandinavia er det ikke noe å bli rik av som første film. De vet jo at de fleste er villige til å kappe av seg en arm for å være med på et sånt prosjekt. Men jeg har nå til smør på brødskiva.
Og så legger hun til:

- Knappast, som frilansskuespiller da.

Og deretter legger hun til:

- Blir havregrøt da. Kokt på vatten.