Vil ikke gi kunsten sin til Norge

Stein Erik Hagens kunstsamling, som skal være verdt en milliard kroner, doneres ikke til Nasjonalmuseet.

OVER 2000 VERK: Forretningsmannen Stein Erik Hagen foran sine Mapplethorpe og Munch-bilder på Munch Museet i Oslo i 2016. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
OVER 2000 VERK: Forretningsmannen Stein Erik Hagen foran sine Mapplethorpe og Munch-bilder på Munch Museet i Oslo i 2016. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Norges største private kunstsamling, Canica-samlinga, blir «overhodet ikke» en gave til den norske stat, melder Morgenbladet.

- At samfunnet skal bruke hundrevis av kvadratmeter på å vise kunstsamlingen til en rik privatperson, det tror jeg veldig mange vil være imot. Så er det en del skattemessige komplikasjoner. Man må betale mye skatt for å gi bort dette, forteller Stein Erik Hagen til avisa.

Tilbake i 2016 ble det gjort kjent at en avtale mellom Hagen og Nasjonalmuseet ga sistnevnte fri tilgang på hans private samling. De 2000 verkene skulle bli benyttet fritt av Nasjonalmuseet og har en antatt verdi på en milliard kroner, ifølge Dagens Næringsliv. Fire måneder seinere ble forhandlingene avbrutt. Hagen følte seg misbrukt i et politisk spill om framtida til Nasjonalmuseet.

Vil ikke bli kritisert

I intervjuet med Morgenbladet forteller Hagen at om han gir bort kunstsamlinga til Nasjonalmuseet vil han få mye kritikk og at det blir krevende for ham å gi den bort. Han mener det er bedre å låne den ut til midlertidige utstillinger og oppbevare verkene andre steder i kortere perioder. Han sier også at han vil mye heller gi den bort til Danmark.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer