Vil ikke godta Quart-rapport

Quart-festivalen lovte å sette ned en sannhetskommisjon av tre ubestikkelige menn. Nå nekter Norsk kulturråd å ha noe med kommisjonen å gjøre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I går var festivalsjef Toffen Gunnufsen på pengejakt hos Kulturrådet. Etter avsløringene i Dagbladet om pengerot i landets største rockefestival, lovte Quart å sette ned en uavhengig sannhetskommisjon som skulle granske pengestrømmen og se nærmere på festivalens selskapsstruktur. Nå mener Norsk kulturråd at sannhetskommisjonens jobb har så godt som null verdi, fordi et av medlemmene - Nils Kristian Einstabland fra advokatfirmaet Selmer - er inhabil. - Da vi i forrige uke fikk opplysninger om at Selmer også hadde vært Quart-festivalens advokat i et par tidligere saker - blant annet sist i 2003 - så syntes ikke vi firmaet hadde tilstrekkelig nøytralitet. Vi ønsker ikke å bli assosiert med den granskningen, og vil ikke ha vårt navn på rapporten og betale for den, sier leder Ole Jacob Bull i Norsk kulturråd. I går satt Quart-sjef Toffen Gunnufsen i et timelangt møte med Kulturrådets festivalutvalg. Quart-sjefen forklarte seg om granskingen, opprydningsprosessen og festivalens framtid. Møtet er av stor betydning for Quart, fordi festivalen har søkt om halvannen million kroner. - Gunnufsen redegjorde for de tiltakene festivalen vil iverksette for å rydde opp i de interne forholdene, sier seksjonsleder Sjur Færøvig i Kulturrådet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer