FÅR IKKE HJELP: Hoppsi Deisi og vennene i «Drømmehagen» kommer ikke tilbake til 17.30 på NRK. Foto: Jacques Hvistendahl
FÅR IKKE HJELP: Hoppsi Deisi og vennene i «Drømmehagen» kommer ikke tilbake til 17.30 på NRK. Foto: Jacques HvistendahlVis mer

Vil ikke gripe inn mot NRK

Fortvilte foreldre får ingen «Drømmehagen»-hjelp fra kulturministeren.

||| Som Dagbladet forteller i dag, tar Frp «Drømmehagen»-bråket til Stortinget. Kulturpolitisk talsmann Ib Thomsen krever svar fra kulturminster Anniken Huitfeldt i spørretimen neste onsdag.

- NRK svikter de minste barna. De bør innse at de har gjort en feil, sier Thomsen til Dagbladet.

Han er opprørt over at NRK Super har fjernet barneprogrammet «Drømmehagen» fra den sedvanlige 17.30-plassen i sendeskjemaet. Nå vil Thomsen at Anniken Huitfeldt griper inn.

Men kulturministeren svarer Thomsen allerede nå. Hun nekter å gripe inn mot NRK, og har sendt Dagbladet dette svaret:
 
- Reell pressefrihet forutsetter at man verner om redaksjonell integritet og selvstendighet. Etter kringkastingsloven § 6-3 er det kringkastingssjefen som «har ansvaret for den løpende programvirksomheten». Det vil være i strid med kringkastingsloven dersom jeg skulle overprøve kringkastingssjefen om NRKs løpende programvirksomhet, sier Huitfeldt.

Saken har engasjert stort, og Facebook-gruppen «Gi oss Drømmehagen tilbake» har i skrivende stund passert 21 000 medlemmer.

- Vi har ingen planer om flytte «Drømmehagen» tilbake til 17.30. Vi forandrer veldig ofte sendeskjema, og trengte en pause nå. Dette tidspunktet er satt av til målgruppa to til fire år, og vi har et ansvar for bredde i sendeskjemaet, sier NRK Super-redaktør Nils Stokke til Dagbladet.

 - HANDLER OM PRESSEFRIHET: Kulturminister Anniken Huitfeldt. Foto: Thomas Rasmus Skaug
- HANDLER OM PRESSEFRIHET: Kulturminister Anniken Huitfeldt. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer