Daniel Craig:

Vil ikke ha kvinnelig Bond

Det har flere ganger blitt spekulert i om rollen som neste James Bond skal spilles av en kvinne. Det ønsker ikke nåværende Bond, Daniel Craig.

AVVISER: Daniel Craig har spilt sin siste Bond-film. Når neste hovedrolleinnehaver tar over, ønsker ikke Craig at det skal være en kvinne. Foto: AP
AVVISER: Daniel Craig har spilt sin siste Bond-film. Når neste hovedrolleinnehaver tar over, ønsker ikke Craig at det skal være en kvinne. Foto: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Om ei uke er det duket for norgespremieren av James Bond-filmen «No time to die». Det har i lengre tid vært kjent at filmen blir den siste med Daniel Craig i hovedrollen som 007.

Lenge har det også blitt spekulert i hvem som skal ta over den legendariske rollen etter Craig. Flere har ment at det bør være tid for at en kvinne skal overta rollen. Det er derimot ikke Daniel Craig enig i. Han vil heller ikke at en person med minoritetsbakgrunn skal overta rollen.

- Det burde være bedre roller for kvinner og skuespillere med minoritetsbakgrunn, sier Craig i et intervju med Radio Times.

- Hvorfor skal en kvinne spille James Bond, når det burde være en rolle som er like god som James Bond, men bare for en kvinne? spør Craig.

Ikke alene

Craig ser ikke ut til å være den eneste som mener rollen som Bond fortsatt skal tilhøre hvite menn.

James Bond-produsent Barbare Broccoli deler synet til Craig, men er uenig i én ting.

- Han kan være i alle farger, men han er en mann, sa Broccoli i et intervju med Independent i 2020.

- Jeg tror vi bør skape nye karakterer for kvinner - sterke kvinnelige karakterer. Jeg er ikke spesielt interessert i at en mannlig karakter skal spilles av en kvinne. Jeg mener kvinner er mye mer interessante enn det, sa Broccoli.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.