Daniel Craig:

Vil ikke ha kvinnelig Bond

Det har flere ganger blitt spekulert i om rollen som neste James Bond skal spilles av en kvinne. Det ønsker ikke nåværende Bond, Daniel Craig.

AVVISER: Daniel Craig har spilt sin siste Bond-film. Når neste hovedrolleinnehaver tar over, ønsker ikke Craig at det skal være en kvinne. Foto: AP
AVVISER: Daniel Craig har spilt sin siste Bond-film. Når neste hovedrolleinnehaver tar over, ønsker ikke Craig at det skal være en kvinne. Foto: AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Om ei uke er det duket for norgespremieren av James Bond-filmen «No time to die». Det har i lengre tid vært kjent at filmen blir den siste med Daniel Craig i hovedrollen som 007.

Lenge har det også blitt spekulert i hvem som skal ta over den legendariske rollen etter Craig. Flere har ment at det bør være tid for at en kvinne skal overta rollen. Det er derimot ikke Daniel Craig enig i. Han vil heller ikke at en person med minoritetsbakgrunn skal overta rollen.

- Det burde være bedre roller for kvinner og skuespillere med minoritetsbakgrunn, sier Craig i et intervju med Radio Times.

- Hvorfor skal en kvinne spille James Bond, når det burde være en rolle som er like god som James Bond, men bare for en kvinne? spør Craig.

NORGE: I den ferske James Bond-traileren finner vi flere klipp fra scener spilt inn i norge. Filmen har premiere 30. september. Bilder fra Universal. Vis mer

Ikke alene

Craig ser ikke ut til å være den eneste som mener rollen som Bond fortsatt skal tilhøre hvite menn.

James Bond-produsent Barbare Broccoli deler synet til Craig, men er uenig i én ting.

- Han kan være i alle farger, men han er en mann, sa Broccoli i et intervju med Independent i 2020.

- Jeg tror vi bør skape nye karakterer for kvinner - sterke kvinnelige karakterer. Jeg er ikke spesielt interessert i at en mannlig karakter skal spilles av en kvinne. Jeg mener kvinner er mye mer interessante enn det, sa Broccoli.

Kvinnelig agent

Den kommende filmen «No time to die» er likevel ikke uten en sentral kvinnelig karakter. For første gang skal det være en kvinnelig 007-agent ved navn Nomi - en ny agent som samarbeider med Bond.

Nomi spilles av den britisk-jamaikanske skuespilleren Lashana Lynch, som tidligere har spilt i «Captain Marvel». Hun mener karakteren hun spiller er en sterk karakter i Bond-universet.

- Mentalt, fysisk, energisk og åndelig har hun alt dekket, slik at uansett hvilke spørsmål du hadde om kvinner og denne serien er helt borte, sa Lynch i et intervju med LA Times.

Spekulasjoner

Helt fra det ble kjent at Craig ikke lenger skal spille Bond har det vært enormt mange spekulasjoner på hvem som skal ta over rollen.

På bettingselskapet Unibet sine nettsider er det lagt inn odds på hvem bettingselskapene tror blir den nye agent 007. Skuespillerne som foreløpig ligger best an på lista er: Tom Hardy med 2,25 i odds, Regé-Jean Page med 2,75, James Norton med 3,25 og Luke Evans med 3,50 i odds.

Hardy har lenge vært et hett navn for å ta over rollen. Tidligere Bond-stjerne Pierce Brosnan ble i et intervju med People spurt hvem han mener bør ta over rollen. Han sa han ikke hadde noen anelse om hvem som bør ta over, men nevner både Hardy og skuespiller Idris Elba.

- Idris er så sterkt til stede og har et stort spenn i stemmen sin. Han ville vært fantastisk. Tom Hardy er der ute også, sa Brosnan.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer