Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Vil ikke ha Sturlas penis på veggen

Kunstsamler Daniel Franck blar ikke opp 72.000 for portrettet av Sturla Berg-Johansen.

KJØPER IKKE: Kaja Norum, elev av Odd Nerdrum, har malt komikeren Sturla Berg-Johansen naken. Når bildet legges for salg for 72.000 kroner til helgen, kaster ikke kunstsamler Daniel Franck seg inn i budrunden.
KJØPER IKKE: Kaja Norum, elev av Odd Nerdrum, har malt komikeren Sturla Berg-Johansen naken. Når bildet legges for salg for 72.000 kroner til helgen, kaster ikke kunstsamler Daniel Franck seg inn i budrunden. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Et stort aktportrett av komiker Sturla Berg-Johansen er hovedattraksjonen når Kaja Norum (22), en av Odd Nerdrums kunststudenter, har sin debututstilling på Son Galleri til helgen.

Norum ønsket å sjokkere, og endte med å inkludere det hun mener er en naturtro gjengivelse av komikerens erigerte penis, presentert i VG i dag.

- Jeg tror han er ganske fornøyd, ler Norum når Dagbladet spør henne hva komikeren selv synes.

- Hvem ville ikke vært det? Det er akkurat sånn den er!

- Kunne vært dyrere Maleriet, som måler omtrent 180x150 centimeter, har fått tittelen Homo Ludens, altså «det lekende menneske». Fra helgen vil det være til salgs, for 72.000 kroner.

- Det kunne nok vært dyrere også, men det er tross alt debututstillingen min, sier kunstneren.

Nå spekuleres det i hvem som kan være interessert i å kjøpe bildet. Kunstsamler og tidligere snowboard-stjerne Daniel Franck kommer i alle fall ikke til å kaste seg inn i budrunden.

- Sturla Berg-Johansen er sikkert en hyggelig fyr med snurrebass, men å ha den på veggen i erigert form er ikke aktuelt, sier Franck til Dagbladet.

Håper på Stordalen Berg-Johansen selv har kommentert til VG at han håper det ender opp hos Petter Stordalen.

- Dette er en av de tingene som er det morsomt å uttale seg om, men som jeg ikke må uttale meg om, sier en ordknapp og lattermild Stordalen til Dagbladet.

Både Franck og kunstneren selv tror derimot dette kan være noe for Stein Erik Hagen.

Hagen er en ivrig kunstsamler. Han har blant annet bygget opp en av verdens største samlinger av bildene til den homofile kunstneren Robert Mapplethorpe. Det har ikke lykkes Dagbladet å nå Hagen.

- Mesteren mest verdt Daniel Franck tror Norum har en spennende tid i vente.

- Som Nerdrum-elev har Kaja Norum et godt utgangspunkt. Mannen er et geni og kanskje vår tids største maler, så jeg gleder meg til fortsettelsen, sier han.

Leder i auksjonshuset Blomqvist, Knut Forsberg, har ikke sett det aktuelle bildet, men understreker at portretter generelt er vanskelig å selge på annenhåndsmarkedet. 

- Det er klart at elevene til Nerdrum har en verdi. De har sin egen pris, men det er mesteren som er mest verdt, sier Forsberg.

- Det må by på noe nytt skal det være interessant, legger han til.

Nysgjerrige Norum tror bildet vil trekke mye folk til helgen.

- Jeg forventer mye pågang. Fordi folk er nysgjerrige.

Norum, som har vært i Nerdrums lære i tre år, kjente komikeren fra før.

- Sturla foreslo et par ganger at han kunne være aktmodell. Men jeg tror ikke han forventet at jeg skulle ta ham på ordet, sier hun.

For øvrig er Berg-Johansens erigerte penis den eneste som blir å se på utstillingen hennes.

- Det er ingen andre nakne kjendiser der. Jeg nøyer meg med én om gangen.