Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Vil ikke kalles «den nye supergruppa»

Selv om Kitchie Kitchie Ki Me O består av Spellemann-grossister fra Madrugada, Ricochets og My Midnight Creeps.

MØRKEMENN: Frode Jacobsen og Alex Kloster-Jensen er to av medlemmene i den nye supergruppa Kitchie Kitchie Ki Me O. Navnet på gruppa er hentet fra ei My Midnight Creeps-låt skrevet av nå avdøde Robert Burås. Foto: Anders Grønneberg
MØRKEMENN: Frode Jacobsen og Alex Kloster-Jensen er to av medlemmene i den nye supergruppa Kitchie Kitchie Ki Me O. Navnet på gruppa er hentet fra ei My Midnight Creeps-låt skrevet av nå avdøde Robert Burås. Foto: Anders Grønneberg Vis mer

Norsk rock har vanligvis ikke vært velsignet med band som kan forsvare betegnelsen «supergruppe», men når man består av medlemmer fra band som har dominert den mørkere delen av norsk rock de siste 10 åra er kanskje betegnelsen berettiget.

Kitchie Kitchie Ki Me O synes imidlertid selv at begrepsbruk som «stjernelag» og «a-lag» kan være litt i overkant - selv om de blant annet består av Alex Kloster-Jensen fra Ricochets og My Midnight Creeps og Frode Jacobsen som tidligere spilte i suksessbandet Madrugada.

Sammen deler de på til sammen seks Spellemann-priser.

- Det er jo for så vidt fakta, men det er noe med dette å bli omtalt som et «a-lag». Det blir litt mye fotballaktig over det. Musikk har lite med sport å gjøre, sier vokalist Alex Kloster-Jensen til Dagbladet.

Videreføring etter Robert Frode Jacobsen, som ikke har spilt fast i noe band siden Madrugada, er enig.

- Det som er litt klønete med de beskrivelsene som har florert: Bandet høres så konstruert ut. Men dette er en kameratgjeng som har ei fortid sammen. Hvis man ser på line-upen til Kitchie, så består den stort sett av folk fra My Midnight Creeps. Det er en naturlig videreføring av det bandet etter at Robert gikk bort, sier den tidligere Madrugada-bassisten og låtskriveren.

På tross av Spellemann-statuettene bandmedlemmene har sanket fra tidligere prosjekter, har det ikke blitt skrevet mye om KKKMO fra jungeltelegrafen begynte å surre om den nye bandsammensetningen for noen år siden.

Roskilde-jobb De har siden den gang bare hatt en håndfull spillejobber og holdt seg litt i skyggene. Men de vil ikke være med på at de har brukt lang tid på å følge opp forventningene som ble bygd opp etter de første par konsertene.

Roskildefestivalen booket dem etter å ha sett dem live på klubben The Villa - allerede før debutalbumet var ute.

- Det har ikke tatt lang tid å lage debutplata. Da Madrugada debuterte, hadde vi jobbet med materialet i fem års tid. Det tar tid å lage ei plate. Det tar tid å utvikle et sound. Og vi har egentlig i den konteksten brukt veldig kort tid på vårt prosjekt. Jeg tror kanskje ikke folk vet hvor lang tid det tar å lage ei plate. Det er kanskje ikke så mange som vet at Madrugada hadde jobbet med materialet sitt i nesten fem år før vi i ga ut plate, sier Jacobsen.

- Gjør feil Både Kloster-Jensen og Jacobsen forsikrer om at KKKMO er et spesielt prosjekt for dem begge - hvor de får utløp for ting som de ikke har kunnet prosessert musikalsk tidligere.

- Her skal det være rom for å gjøre det man vil. Vi skal ikke være et svartkledd breibeint rockeband- et rockelokmotiv som bare kjører på. Dette skal ha et løsere tilsnitt og er helt forskjellig fra alt vi har gjort før, sier Jacobsen.

Duoen mener at rockesjangeren er veldig konservativ, med et veldig konservativt publikum.

- Vi prøver definitivt å gjøre de feile tingene. Bryte ut av de konvensjonelle rammene, sier Kloster-Jensen

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media