Vil ikke kalles dronning!

- Dagens countrybegrep er så utvannet at jeg slett ikke liker å bli kalt dronning av denne musikkstilen, sier Emmylou Harris i intervju med Dagbladet.

- Den såkalte countryen som spilles her i Statene i dag, er som lettøl. Du kan drikke og drikke av den uten å føle noe, sier Emmylou Harris, åpenbart svært bekymret for utviklingen innenfor countryen. Den er blitt for ensrettet, enkel og tilpasset radiolytterne, synes legendariske Harris. Og hun synes det er veldig trist.

- Jeg hørte på George Jones her om dagen, og det var da jeg igjen ble minnet på hvorfor jeg begynte å jobbe med dette. Det var en så smertefull gjenoppdagelse at jeg begynte å gråte, forteller Emmylou Harris til Dagbladet.

Med Neil Young

Selv er hun nå ute med duoplata «Western Wall: The Tucson Sessions» med Linda Ronstadt, der de i tillegg til noe nyskrevet materiale har tolket noen av sine favorittlåter. Det har på mange måter blitt en interessant plate, ikke minst fordi Neil Young ble noe mer involvert i prosjektet enn først planlagt. Egentlig trengte de bare litt hjelp av ham på munnspill, men på den ferdige plata er han også med på kor på flere av låtene.

- For en mann! Jeg var på solokonsert med ham nylig. Han satt helt alene ved et gammel pumpeorgel og sang. Det var helt utrolig, fortsetter Harris, som slett ikke utelukker et nærmere samarbeid med urrockeren.

Emmylou Harris og Linda Ronstadt ga tidligere i år ut sin andre «Trio»-plate sammen med Dolly Parton. «Trio II» fikk en avmålt mottakelse, men Harris bedyrer at det ikke er av den grunn Parton ikke er med.

- Lytter med hjertet

- På dette albumet er det stemmene som har oppmerksomheten. På «Trio»-platene er det mer sangene, sier Harris, som nå skal på en turné på øst- og vestkysten av USA. I løpet av neste år håper hun å komme til Norge igjen.

- Jeg elsker virkelig mitt norske publikum. Dere lytter med hele hjertet, sier Emmylou Harris.

IKKE COUNTRYDRONNING: Emmylou Harris er bekymret over ensrettingen innenfor countrysjangeren. Hun håper snart å komme til Norge igjen, som her under konserten i 1997.