Vil ikke lage «Big Brother»

TVNorge kan få problemer med å finne en produsent til ekstrem-tv-serien «Big Brother». - Et sted går grensa, sier de store tv-produsentene.

Produksjonsselskapet Rubicon TV sier nei til å produsere det omdiskuterte tv-konseptet Big Brother for TVNorge.

«Big Brother» er et tv-program av den ekstreme sorten, hvor deltakerne blir sperret inne i en bunkers i hundre dager med kontinuerlig kameraovervåking.

Ved å si nei til å produsere «Big Brother» går Rubicon glipp av rundt 30 millioner kroner neste år, skriver Kampanje.-com.

Det bekymrer tydeligvis ikke adm. dir. Vidar Nordli-Mathisen i Rubicon. Han kaller «Big Brother» en trash-produksjon.

I Nederland og Tyskland har tv-serien skapt det rene hysteri, og har vært blant de mest sette tv-programmene. Informasjonssjef Jens Petter Gjeseth i TVNorge sier til Kampanje at han nå vil se seg om etter noen andre som kan produsere «Big Brother». Rubicons konkurrent, Nordisk Film, kommer heller ikke til å produsere serien. Sjefen der, Stein Roger Bull, sier han vil sende blomster til Rubicon, fordi han mener det er en prinsipiell avgjørelse.

- Det handler ikke om å være prippen. Men det går en grense for hva man skal være med på av tv-produksjon, sier Bull.

- Å delta i denne serien er direkte helseskadelig, sa psykolog John Sandstrøm til Dagbladet tidligere i år, da TVNorge vurderte om de skulle sende serien.