Vil ikke preke moral

Kristenpopartisten Sigvart Dagsland (34) mener det kan være helt greit med sex før ekteskapet. - Jeg vil ikke være den som sier hva som er riktig og galt, sier Dagsland.

Den populære sangeren har kastet dogmene over bord. Det viktigste i troen er grunnpilarene. Hvordan folk skal leve livet sitt, ønsker han ikke å legge seg opp i.

- Moralsk er jeg ikke, men har et sett etiske normer som jeg selv mener er riktig. I forhold til sex utenfor ekteskapet kan det være helt riktig. Det kan også være galt, avhengig av situasjonen.

Trekantforhold

På den nye plata, «Fri», synger han om et trekantforhold hentet fra virkeligheten.

- Jeg har en venn som hadde et forhold til en gift kvinne. Hun sa hun skulle bryte ut av forholdet, men ventet på en riktig anledning. Men den kom selvsagt aldri.

- «Tyver i natten» handler om et sånt trekantforhold, og om svik, uten at jeg moraliserer.

«Fri» er hans mest popete plate, der han ikke skjuler at Peter Gabriel er en musikalsk ledestjerne. Så er også Gabriels faste gitarist, David Rhodes, med på på plata - som er Sigvart Dagslands tiende.

Og den første der han skriver både tekster og musikken selv. Derfor har han brukt fire år på å få den ferdig. I tillegg har han gått fra Kirkelig Kulturverksted til plateselskapet PolyGram.

Butikktyveri

- Det betyr ingen ting for innholdet. Plata hadde blitt sånn uansett.
Dagsland har mye på hjertet, det er lite snikksnakk på albumet. Men bare én sang har et klart kristelig fortegn. Men han benekter at han er blitt mer verdslig med skiftet av selskap.

- Med alderen tør jeg i større grad være meg selv. Og jeg er ikke prektig. I tenårene var jeg engstelig og usikker og drev med butikktyveri.

- Jeg stjal småting, blader og godter og sånne ting. Ble tatt med en plate av Ole Paus. Så kom jeg inn i tensingmiljøet og følte meg betydningsfull - og sluttet med naskingen. Å være redelig, ikke snyte på skatten er slike ting som er viktig for meg.

LIBERAL:</B> Sigvart Dagsland vil ikke være den som hever pekefingeren.