Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Vil ikke slåss

Arnold Schwarzenegger dropper guvernørkampen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

The Terminator, også kjent som Arnold Schwarzenegger, vil likevel ikke slåss om guvernørposten i California. En talsmann for det republikanske partiet bekrefter at Hollywood-stjernen, som fylte 56 år onsdag, etter press fra familien har besluttet å ikke stille til valg.

I klartekst betyr dette trolig at kona hans, stjernereporteren Maria Shriver med nære bånd til Kennedy-klanen og det demokratiske partiet, har satt ned foten.

Shriver er niese av tidligere president John F. Kennedy og senator Ted Kennedy, og skal blant annet ha fryktet mediekjøret og de konsekvenser dette ville ha fått for familiens fire barn. Den østerriksk-fødte Schwartzenegger, som i sin tid ble kåret til Mr. Universe med sine svulmende muskler, gjør i disse dager suksess på amerikanske kinolerreter med nok en Terminator-film.

Han har aldri lagt skjul på at han står det republikanske partiet nær, og har opp gjennom årene hyllet Ronald Reagan som ett av sine forbilder. Reagan entret også politikken via Hollywood, og vant guvernør-valget i California i 1966.

Bakgrunnen for at det nå skal holdes nytt valg på guvernør i California er en underskriftskampanje mot den sittende demokratiske guvernøren Gray Davis.

Republikanerne samlet inn over 1,6 millioner underskrifter med krav om omvalg, og stiller trolig med den tidligere borgermesteren i Los Angeles - 73 år gamle Richard Riordan - som sin fremste kandidat.

(NTB)

<B>VELGER FAMILIEFREDEN: Arnold Schwarzenegger hører på kona Maria Shriver. Her er de på Terminator 3-premiere i London for halvannen uke siden.