- HAR LYST Å SI NEI: Svarte Daniel Radcliffe da han fikk spørsmål om han kunne tenke seg å spille Harry Potter igjen. Foto: NTB Scanpix
- HAR LYST Å SI NEI: Svarte Daniel Radcliffe da han fikk spørsmål om han kunne tenke seg å spille Harry Potter igjen. Foto: NTB ScanpixVis mer

Vil ikke spille Harry Potter en gang til

Daniel Radcliffe avviser rollereprise, selv om J.K. Rowling hinter om mer Potter-stoff.

(Dagbladet) I går publiserte J.K. Rowling en ny tekst om Harry PotterPottermore, forfatterens side for all Potter-relatert virksomhet.

I likhet med de forrige gangene Rowling har sluppet mer trollmann-nytt, brakte også denne teksten med seg spekulasjoner om det kan komme flere bøker og flere filmer om Potter.

Selv om Rowling i sin tid bedyret at syv bøker om trollmannen var mer enn nok, har døren stadig vært på gløtt.

Fra før av er det gitt klarsignal til tre spinoff-filmer satt til Potter-universet og en teaterforestilling om Harry Potters ulykkelige barndom er underveis. 

Men om det skulle dukke opp flere bøker om hva som skjedde med Potter etter at han nedkjempet Voldemort, kan det hende at filmversjonen må klare seg uten mannen som til nå har spilt hovedrollen. 

- Egner seg ikke for film For da Daniel Radcliffe, som er på turné for å promotere sin nye film, «A Young Doctor's Notebook», ble spurt om det ville være aktuelt å gjøre en reprise av rollen som gjorde ham verdenskjent, var svaret negativt. 

- Jeg har lyst til å si nei. Det er egentlig ikke en gang et hypotetisk spørsmål, slik ting står nå, sa Radcliffe ifølge Daily News. 

Radcliffe sier at han ennå ikke har lest den siste teksten Rowling kom med. 

- Etter det jeg skjønner er det en veldig kort tekst, som ikke egner seg for filmadapsjon i det hele tatt. 

Hinter om mer Det har han rett i. Teksten som ble publisert i går er en avisreportasje fra VM-finalen i trollmannsporten rumpeldunk, ført i pennen av den beryktede tabloidjournalisten Rita Slita.  

Leseren får en oppdatering på hvordan det går med heltene og familiene deres i etterkant av bøkene. Ronald er i ferd med å bli tynn i håret, Hermine er i ferd med å gjøre en fremragende karriere i politikken mens Harry Potter fremdeles bekjemper onde makter.

Det teksten mangler i konkret handling tar den igjen i mer eller mindre subtile hint om at det i det minste finnes mer å fortelle om Potters eventyr: «Hva er det de skjuler? Er Den Utvalgte involvert i ferske mysterier som en dag vil eksplodere foran øynene våre og kaste oss ut i en ny tidsalder preget av skrekk og kaos?»

- Ny bok 31. juli At teksten er ført i pennen av en av bokseriens største plageånder, tyder på at Rowling ønsker å gjøre narr av maset om flere Potter-bøker.

Men når reportasjen avslutter med at Slita lover videre avsløringer i en bokutgivelse som kommer 31. juli, finnes det grunn til å i det minste sette et lite kryss i fantasykalenderen (som er som alle andre kalendere, bare med flere røde drager, journ.anm).

Tanken på mer frister imidlertid ikke Radcliffe, som har merket seg at Potter i teksten er 34 år gammel. 

- Han er 12 år eldre enn det jeg er nå, så dette er uansett ikke noe jeg trenger å bekymre meg for en stund til.