Vil ikke stenge nettet for pirater

Kulturministeren Anniken Huitfeldt med gladnyhet til fildelere.

LYTTET TIL BRANSJEN: Kulturminister Anniken Huitfeldt møtte i dag musikk-, bok- og filmbransjen. Fra venstre: Kari Bremnes (NOPA). Sveinung Golimo (Produsentforeningen), Bjarne Buset (Gyldendal) og Marte Thorsby (IFPI). Foto: Eivind Kristensen
LYTTET TIL BRANSJEN: Kulturminister Anniken Huitfeldt møtte i dag musikk-, bok- og filmbransjen. Fra venstre: Kari Bremnes (NOPA). Sveinung Golimo (Produsentforeningen), Bjarne Buset (Gyldendal) og Marte Thorsby (IFPI). Foto: Eivind Kristensen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Mens hennes forgjenger Trond Giske fikk kritikk for ikke å ta tak i ulovlig fildeling av musikk, film og lydbøker, kommer nå Anniken Huitfeldt på banen.

I dag møtte hun representanter for bransjen som hevder de taper millioner av kroner på nettpirater. Foran inviterte journalister slo Huitfeldt raskt fast at regjeringen sier nei til å stenge internettilgangen ved brudd på åndsverksloven.

Frankrike har vedtatt dette, og flere EU-land kan følge etter.  Men den norske kulturministeren oppfatter tiltaket som kollektiv straff.     

- Hvis familiens 17-åring laster ned ulovlig, er det et alvorlig skritt å stenge alle i hustanden ute fra nettet, sier Huitfeldt.   

Setter ned ei gruppeHun er likevel klar på at Soria Moria-erklæringen ligger fast. Her står det at regjeringen «skal sikre kunstnernes rettigheter til egne åndsverk».

Nå settes det ned ei gruppe som skal arbeide med dette i forbindelse med en revideringen av åndsverkloven.

I møte med kulturministeren sa bransjerepresentantene seg enig i at å kutte internettforbindelsen til pirater er et for drastisk tiltak.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer