- Vil ikke ta enkeltbrukere av Popcorn Time

Registrerer norske brukere, men vil ikke straffeforfølge dem.

SAKSØKER: I USA har produsentene bak Adam Sandler-komedien «The Cobbler» nylig saksøkt 11 Popcorn Time-brukere for brudd på opphavsrettighetene. Rettighetsalliansen sier imidlertid at det ikke er aktuelt å forfølge norske enkeltbrukere av den populære pirat-tjenesten. Foto: NTB Scanpix
SAKSØKER: I USA har produsentene bak Adam Sandler-komedien «The Cobbler» nylig saksøkt 11 Popcorn Time-brukere for brudd på opphavsrettighetene. Rettighetsalliansen sier imidlertid at det ikke er aktuelt å forfølge norske enkeltbrukere av den populære pirat-tjenesten. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I går kunne NRK melde at Rettighetsalliansen - et antipiratbyrå blant annet skuespillerforbundet og filmforbundet, forleggerforeningen og Norsk Videogramforening står bak - har samlet inn mellom 50 og 75 000 IP-adresser til norske brukere av den populære pirat-filmtjenesten Popcorn Time.

Slik loggføring var tidligere konsesjonsbelagt, men er siden 2013 åpnet for alle. Willy Johansen i Rettighetsalliansen sa til Dagbladet i går at alliansen har mulighet til å anmelde enkeltbrukere av Popcorn Time.

Nå sier Rettighetsalliansens advokat Øystein Flagstad at det ikke er aktuelt å forfølge enkeltbrukere av den populære pirat-tjenesten.

- At vi har samlet inn 75 000 IP-adresser bygger på en misforståelse og stemmer ikke. Det er riktig at vi er i gang med å logge IP-adresser, men vi er ikke oppe i dette antallet og det er tvilsomt om vi ønsker å samle inn så mye, sier Flagstad.

Vil kartlegge Han sier Rettighetsalliansen først og fremst ønsker å bekjempe «kilden».

- Det er riktig at pirat-tjenester som Popcorn Time utgjør et alvorlig problem for norsk kulturbransje, men vi ønsker først og fremst å stoppe tjenesten, de som har en aktiv rolle i den eller tjener penger på den. Vi kommer ikke til å gå etter enkeltbrukere som ser enkelfilmer, sier Flagstad.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer