- Vil ikke ta enkeltbrukere av Popcorn Time

Registrerer norske brukere, men vil ikke straffeforfølge dem.

SAKSØKER: I USA har produsentene bak Adam Sandler-komedien «The Cobbler» nylig saksøkt 11 Popcorn Time-brukere for brudd på opphavsrettighetene. Rettighetsalliansen sier imidlertid at det ikke er aktuelt å forfølge norske enkeltbrukere av den populære pirat-tjenesten. Foto: NTB Scanpix
SAKSØKER: I USA har produsentene bak Adam Sandler-komedien «The Cobbler» nylig saksøkt 11 Popcorn Time-brukere for brudd på opphavsrettighetene. Rettighetsalliansen sier imidlertid at det ikke er aktuelt å forfølge norske enkeltbrukere av den populære pirat-tjenesten. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I går kunne NRK melde at Rettighetsalliansen - et antipiratbyrå blant annet skuespillerforbundet og filmforbundet, forleggerforeningen og Norsk Videogramforening står bak - har samlet inn mellom 50 og 75 000 IP-adresser til norske brukere av den populære pirat-filmtjenesten Popcorn Time.

Slik loggføring var tidligere konsesjonsbelagt, men er siden 2013 åpnet for alle. Willy Johansen i Rettighetsalliansen sa til Dagbladet i går at alliansen har mulighet til å anmelde enkeltbrukere av Popcorn Time.

Nå sier Rettighetsalliansens advokat Øystein Flagstad at det ikke er aktuelt å forfølge enkeltbrukere av den populære pirat-tjenesten.

- At vi har samlet inn 75 000 IP-adresser bygger på en misforståelse og stemmer ikke. Det er riktig at vi er i gang med å logge IP-adresser, men vi er ikke oppe i dette antallet og det er tvilsomt om vi ønsker å samle inn så mye, sier Flagstad.

Vil kartlegge Han sier Rettighetsalliansen først og fremst ønsker å bekjempe «kilden».

- Det er riktig at pirat-tjenester som Popcorn Time utgjør et alvorlig problem for norsk kulturbransje, men vi ønsker først og fremst å stoppe tjenesten, de som har en aktiv rolle i den eller tjener penger på den. Vi kommer ikke til å gå etter enkeltbrukere som ser enkelfilmer, sier Flagstad.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.