Vil ikke trykke Aulies rumpe

Nyhetsredaktøren i Aftenposten mener det er grenser for hvor interessant kunstnerens rumpe er.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

– Jeg er provosert og lei meg over at et opprop fra en kvinnelig kunstner blir sensurert av Aftenposten. De viser seg som et mannssjåvinistisk kommunistregime, sier Marianne Aulie.

Bakgrunnen for at Aulie reagerer er at Aftenposten har nektet å trykke en ny annonse for Galleri Sand, der kunstner Marianne Aulies rumpe er gjengitt to ganger i et speilvendt bilde. Bildet følges av teksten «Kjære herr kulturminister, lammekotelettene er servert». Aftenposten har tidligere tatt inn annonser for Galleri Sand som har hatt Aulies rumpe i fokus.

Aulies samarbeidspartner Aune Sand utdyper:

– Det er dobbeltmoralsk av Aftenposten, som uten å nøle trykker bilder av hengningen av Saddam Hussein på forsiden, bilder som må være grufulle for barn.

Nyhetsredaktør i Aftenposten, Ola Bernhus, forklarer at avisen sa nei til annonsen fordi de oppfattet den som usømmelig.

To rumper

– Vi har tidligere trykket Marianne Aulies rumpe i en rekke varianter, og betrakter det som riktig i en liberal avis. Denne gang er det snakk om to rumper som var langt større enn vanlig, og ment å gå over fire spalter på kulturcoveret vårt. Det er over grensen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer