Vil ikke være 22. juli-symbol

- Følte ikke at jeg hadde noe valg, sier Lillebjørn Nilsen.

Ufrivillig: Lillebjørn Nilsen mener han ufrivillig har blitt et symbol mot Anders Behring Breivik.
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
Ufrivillig: Lillebjørn Nilsen mener han ufrivillig har blitt et symbol mot Anders Behring Breivik. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Lillebjørn Nilsens «Barn Av Regnbuen» ble tidligere i år gjort til et symbol mot Anders Behring Breiviks tankegods.

- Uskyldig tilskuer Nå forteller Nilsen at han aldri har ønsket å bli et symbol mot 22. juli.

- Jeg følte meg som en uskyldig tilskuer, som ble dratt inn i sammenhengen. Jeg følte at jeg ikke hadde noe valg, sier Lillebjørn Nilsen til Fredikstad Blad om markeringen der politiet anslo at 40 000 mennesker samlet seg på Youngstorget for å synge Nilsens versjon av Peter Seeger-låta «My Rainbow Race».

For å vise avsky mot Breiviks uttalelser i retten om at «Barn Av Regnbuen» var et eksempel på marxistisk indoktrinering i skolen, ble det startet en facebook-aksjon som kulminerte i allsang Youngstorget i Oslo og flere steder landet rundt.

- En sang om miljøvern Nilsen selv sier til Fredrikastad Blad at han gjerne skulle ha vært oppmerksomheten i forbindelse med rettsaken foruten.

- «Barn av regnbuen» har fått oppmerksomhet fordi Breivik har misforstått hva den handler om. For meg er det en sang om miljøvern. Men for mange andre er det også blitt en sang om at alle mennesker må lære å leve sammen i harmoni. Å skrive en sang, er som å legge ord i en flaskepost. Du aner ikke hvor den havner, sier Nilsen til avisa.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer