Anmeldelse: Ida Jenshus - «From This Day On»

Vil ikke være «countrydronning»

Ida Jenshus går nye veier på sitt sjette album.

NUMMER SEKS: Ida Jenshus (32) albumdebuterte i 2008. Elleve år seinere er hun aktuell med album nummer seks. Ida Jenshus er i gang med en lengre turné som band, duo eller solo fram til 30. november. Foto: Marthe Amanda Vannebo
NUMMER SEKS: Ida Jenshus (32) albumdebuterte i 2008. Elleve år seinere er hun aktuell med album nummer seks. Ida Jenshus er i gang med en lengre turné som band, duo eller solo fram til 30. november. Foto: Marthe Amanda Vannebo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Ida Jenshus (32) er en artist i konstant utvikling, fra tradisjonell country, via neddempet folk/americana til en - nå - mer pop- og rockorientert stil.

«Countrydronning»

Det er noe med stemningen i både musikken og stemmen hennes som gjør det spennende å trykke på play-knappen. Det er alltid en forventning om at hun går i en litt annen retning musikalsk, samtidig som det låter umiskjennelig Jenshus hele veien.

Hun ble utnevnt til den nye «countrydronninga» etter at hun vant Tore Strømøy-programmet «Lyden av lørdag» på NRK 1 i 2007 og året etter albumdebuterte med «Color Of The Sun». Men Jenshus vil ikke være dronning, hun vil utforske sjangrene og lage sin egen musikalske meny - der hun blander både country, americana, pop og rock.

Nummer seks

«From This Day On» er hennes sjette (!) album, det første etter neddempede (og noe stillestående) «Two Worlds» (som nok henspiller på både pendling mellom Norge og USA og musikalske variasjoner) og et mini livealbum med Pål Hausken, begge fra 2017.

Sårbar

Oppfølgeren er atskillig mer melodiøs og ambisiøs. Mer enn noen gang står hun fram med sin hudløse sårbarhet. «From This Day On» framstår nærmest som et konseptalbum - med kjærlighet, brudd og det som hører med som et gjenomgangstema. Det er også dette albumets eneste problem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer