Vil ikke være utro

- Vi elsker NRK og vil ikke være hos noen andre, sier Tore og Steinar Sagen og Bjarte Tjøstheim i Radioresepsjonen.

POLITISK UKORREKT: I pels, riktig nok sjøldaua ulv, påstår de, møtte Dagbladet "Radioresepsjonen"s Tore Sagen (fra v.), Bjarte Tjøstheim og Steinar Sagen. - Vi er oss selv, politsk ukorrekt, men vi vil alltid være tro mot NRK. Vi går ikke til andre, sier troikaen - her i kanefart på Frognerseteren. Foto: Anders Grønneberg
POLITISK UKORREKT: I pels, riktig nok sjøldaua ulv, påstår de, møtte Dagbladet "Radioresepsjonen"s Tore Sagen (fra v.), Bjarte Tjøstheim og Steinar Sagen. - Vi er oss selv, politsk ukorrekt, men vi vil alltid være tro mot NRK. Vi går ikke til andre, sier troikaen - her i kanefart på Frognerseteren. Foto: Anders GrønnebergVis mer

Radioresepsjonen er tilbake der det begynte - og der gutta trives best: På radio.

Men ikke hvor hvilken som helst kanal:

Når det kommer til stykket for Tore og Steinar Sagen og Bjarte Tjøstheim, er det bare NRK som gjelder.

Flagger ikke ut Sagen-brødrene og kopmisen Bjarte Tjøstheim er blitt en av store merkevarene for NRK, både på tv og radio - men gutta gjør ikke det en rekke andre suksessprogramledere gjør - nemlig å flagge ut.

- Vi har hatt mange tilbud om fortsatt å lage tv for andre kanaler. Men vi elsker NRK og den tryggheten det gir, sier de.

Gutta har ingen planer om å snu moderskipet ryggen, selv om det blåser medvind og gutta godt kunne startet opp selv og drevet event og mye annet som flere i bransjen tjener gode penger på.

Blir i NRK Det er mye penger i å starte eget selskap - det kan både Bård Tufte Johansen/Harald Eia og Harald Rønneberg og Thomas Numme skrive under på.

- Nei, vi har vært i NRK i ti år, og har ingen planer om å prøve lykken på egen hånd. Det er jo ikke sikkert det er så lukrativt i lengden, sier gutta.

- 16. februar sendes det siste «Radioresepsjonen på tv». Så bærer det tilbake på radio for Tore og Steinar Sagen og Bjarte Tjøstheim.

FROGNERSETEREN: Tore Sagen, Steinar Sagen, og Bjarte Tjøstheim fra pressekonferansen på Frognerseteren, der de opplyser at de forlater tv og vender tilbake til radioen. Foto: Anders Grønneberg
FROGNERSETEREN: Tore Sagen, Steinar Sagen, og Bjarte Tjøstheim fra pressekonferansen på Frognerseteren, der de opplyser at de forlater tv og vender tilbake til radioen. Foto: Anders Grønneberg Vis mer

Men tv har de fått nok av det siste halvåret.

- Det skal bli godt å komme vekk fra tv-ruta, sier troikaen til Dagbladet.

I pappaperm 21. februar er første sending på NRK P3. Og etter et par måneder forsvinner Steinar Sagen, som skal ut i pappaperm.

- Jeg logger ut ved påsketider og er tilbake etter sommerferien, sier Steinar Sagen.

De populære programlederne er i alderen pluss 30 til nærmere 45 år - ingen ungsauer, men er like fullt like populære blant tenåringer som foreldrene deres.

Driver terapi - Vi gjør bare det vi synes er morsomt, du kan jo kalle det terapi. Sier hva vi mener, og er vel ikke akkurat politisk korrekte, sier de.

Men om det blir tv igjen. Tja...?

- Gutta er popstjerner hos oss. Jeg er glad de er tilbake på radio, men hvis de vil mer på tv, er det egentlig bare opp til dem, sier kanalsjef i NRK, Marius Lillelien.

RADIO-TV-RADIO-TV?: Kanalsjef i NRK, Marius Lillelien, er glad for at gutta er tilbake på P3 - men utelukker ikke mer tv seinere. Foto: Anders Grønneberg
RADIO-TV-RADIO-TV?: Kanalsjef i NRK, Marius Lillelien, er glad for at gutta er tilbake på P3 - men utelukker ikke mer tv seinere. Foto: Anders Grønneberg Vis mer