Vil ikke vurdere bevaring av Y-blokka

Kommunal- og moderniseringsministeren sier nei til å se på løsninger der Y-blokka kan få stå.

GIR IKKE OPP HÅPET: Riksantikvaren gjør alt for at Y-blokka, med Picassos fiskerne på fronten, sandblåst i betong av Carl Nesjar, skal bevares. Jan Tore Sanner sier nei. Foto: Espen Bratlie / Samfoto / NTB Scanpix
GIR IKKE OPP HÅPET: Riksantikvaren gjør alt for at Y-blokka, med Picassos fiskerne på fronten, sandblåst i betong av Carl Nesjar, skal bevares. Jan Tore Sanner sier nei. Foto: Espen Bratlie / Samfoto / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Riksantikvaren gir ikke opp håpet om å berge den Picasso-utsmykkede Y-blokka, til tross fort at Statsbygg ikke får utrede alternativer som innebærer bevaring.

Mandag sendte kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H) planprogrammet for det nye regjeringskvartalet over til Statsbygg. Planprogrammet beskriver reguleringsplanen og angir retningslinjer for den.

I følgebrevet til planprogrammet slår Sanner fast at han ikke vil følge innspillene fra blant andre Riksantikvaren om å se på løsninger der Y-blokka kan bevares  - Gir ikke opp - I planprogrammet er OBOS-kvartalet tatt ut av reguleringsplanen og regjeringsbygget R5 tatt inn. Men Riksantikvarens høringsinnspill om å se på løsninger der Y-blokka bevares, blir ikke tatt med videre

- Med utgangspunkt i regjeringens beslutning vil det ikke bli vurdert løsninger der Y-blokken bevares, skriver Kommunaldepartementet i sin gjennomgang av høringsuttalelsene til planprogrammet.

Riksantikvaren beklager at innspillene de ga i høringsrunden, ikke er tatt til følge, men gir ikke opp håpet om å bevare Y-blokka.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer