Vil ingen ha

Jimi Hendrix' brannskadde gitar?

At det er vanskelig å selge en brannskadd gitar, er kanskje ikke så rart. Men når det var Jimi Hendrix som satte fyr på den under en berømt sceneopptreden i 1968, burde det kanskje hjelpe på kjøpelysten.

Eieren av gitaren, Frank Zappas sønn Dweezil, krever imidlertid 345.000 pund, noe som tilsvarer over 4 millioner kroner, for gitaren. Og da gitaren, en Fender Stratocaster Sunburst, ble presentert hos auksjonshuset Coopers Owen tirsdag, var det høyeste budet som kom inn på 300.000 pund, nesten 3,5 millioner.

Det var ikke nok for Dweezil Zappa, og han avviste det anonyme tilbudet. Han mener gitaren er verdt mye mer fordi den har blitt brukt av «to av verdens beste gitarister noensinne».

Hendrix skal ha satt fyr på gitaren første gang da han spilte på London Astoria i 1967. Året etter gjentok han infernoet på Miami Pop Festival, og Frank Zappa, som også deltok på festivalen, skal ha funnet gitaren og reparert den, ifølge BBCs nettsider. Senere oppdaget Dweezil Zappa det legendariske instrumentet under en trapp i sin fars studio.

Det er andre gang i år at han har forsøkt å selge gitaren, men han har altså ikke fått det tilbudet han ønsket.

(NTB)

GRISK?:Dweezil Zappa med gitaren han gjerne skulle solgt. Men ikke for småpenger.