Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Vil integrere Picasso-kunstverk i nytt regjeringskvartal

I plan- og designkonkurransen for regjeringskvartalet skal det lages forslag til hvordan Picassos verker skal integreres i nye regjeringsbygg. 

I plan- og designkonkurransen skal deltakerne blant annet foreslå hvordan kunstverkene til Picasso kan plasseres eller integreres i nye regjeringsbygg. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
I plan- og designkonkurransen skal deltakerne blant annet foreslå hvordan kunstverkene til Picasso kan plasseres eller integreres i nye regjeringsbygg. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

- Det nye regjeringskvartalet skal være en åpen og levende del av byen, sier kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H).

Fredag ble reguleringsplanen for det nye regjeringskvartalet vedtatt av departementet. Statsbygg får nå i oppdrag å gjennomføre en plan- og designkonkurranse for rundt 100.000 kvadratmeter med nybygg som skal huse 5700 ansatte.

- Konkurransen skal gi oss forslag som møter de ulike kravene til det nye regjeringskvartalet, sier Sanner.

Kravene omfatter "gode og framtidsrettede arbeidsplasser", åpne og levende byrom samt effektive og diskrete sikkerhetstiltak.

I plan- og designkonkurransen skal deltakerne foreslå permanent plassering av 22. juli-senteret. Det er ønskelig at dette er helt, eller delvis, i eller i tilknytning til første etasje i Høyblokka, eventuelt et annet sted i det nye regjeringskvartalet. De skal også foreslå hvordan kunstverkene til Picasso kan plasseres eller integreres i nye regjeringsbygg.

- Kvartalet skal også samspille med de historiske bygningene rundt, sier Sanner.

Sju tverrfaglige team er kvalifisert til konkurransen. Blant de viktigste føringene er at Høyblokka skal forbli høyeste bygning, og at det skal være gjennomgang under, slik bygningen opprinnelig ble tegnet. Hovedtyngden av nybyggene skal komme mellom Grubbegata og Møllergata, Ring 1 skal senkes og en sikringssone etableres. I tillegg kommer en ny park, nye gang- og sykkelveier samt bilfrie gater, plasser og torg.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling