Vil Jan skal bli Robinson

Standup-komiker Janne Rønningen vil gjøre alt for at stortingspolitiker Jan Simonsen skal bli årets VIP-Robinson. Simonsen sjøl satser på at doruller skal gi ham et langt liv på øya.

MERSING (Dagbladet): I går bedrev de norske deltakerne tørrtrening foran dagens ilandsetting.

I kystbyen Mersing _ en halvtimes speedbåtkjøring unna det isolerte øyparadiset der de skal bo de tre neste ukene - var det flere enn Janne Rønningen som strevde med jetlag.

Går for Jan

Likevel var det den 35 år gamle standup-komikeren som sleit tyngst. Hun følte seg fjern etter en reise som ikke bare hadde vart i 30 timer, men som også hadde forflyttet henne over halve jordkloden. Likevel bedyret hun å være upåvirket av medbragte valiumtabletter da hun uttalte:

- Jeg skal gjøre alt for at Jan blir Robinson. Han har fått mange ufortjente slag de siste åra. Det hadde vært så fett om han hadde vunnet. Dessuten virker han som en kul fyr.

Lene-Elise «Cæsar» Bergum er tildels enig:

- Jan er jo bare søt og god.

Janne og Lene ser ut til å ha dannet en allianse i gjensidig sosial forståelse. I dag skal det norske laget hoppe i vannet i selskap med det svenske og danske. Håpet er å nå stranda først og sette opp pilarer som skal bestemme rekkefølgen i den skandinaviske kjendistevlingen.

Det laget som får heist flagget først vinner, får den beste stranda - og blir i stand til å kontrollere de andre.

Den beste stranda er nemlig den midterste, der laget som besitter den kan ta kontakt og danne allianser både til høyre og venstre.

Intern strid

Men det er interne rivninger i det norske laget før start. Janne Rønningen har bedt om å få ta med valium til øya, for som hun sier:

- Jeg tror det er til beste for laget, og for tv-seerne, om jeg får tatt en tablett før jeg hver morgen må høre Ole Klemetsen klimpre på gitaren sin og synge «Ola var fra Sandefjord».

Før hun jumpet i vannet, og mens hun uttrykte skepsis til sine egne kvaliteter i det våte element, advarte også astrologisk interesserte Gry Jannicke Jarlum om at hun kanskje ikke er på bølgelengde med lagkameratene:

- De er jo født i vanntegn hele gjengen, og er sikkert kløppere til å svømme. Hvilket jeg ikke er noe flink til. Så her ligger det kanskje en kime til irritasjon.

Andre på det norske laget har begynt å irritere seg over Gry Jannickes hang til å oversminke seg og iføre seg totalt ufornuftige klær.

Som å bli statsminister

Jan Simonsen ser ut til å være alene om ikke å bry seg om hvem som går videre. 51-åringen, som har sittet på Stortinget i 15 år, sier:

- Sjansen for at jeg blir VIP-Robinson er vel like stor som at jeg skal bli statsminister. Jeg har ingen ambisjoner om noen av delene.

- Hva er ditt mål?

- Det er todelt: Å komme hjem i live - og å være noen kilo lettere, sier 95 kilo tunge Jan Simonsen, som påstår seg flink til å svømme, men som aldri har dykket:

- Jeg liker å svømme med brillene på, slik at jeg ser. Derfor har jeg aldri hatt hodet under vann når jeg har badet i havet, røper han.

Eiendelene

Hver av deltakerne får ta med en femkilos sekk samt hver sin personlige eiendel når de settes i land.

|Gry Jannicke Jarlum fikk kranglet med seg 400 sigaretter og - visstnok - to kilo sminke i bagasjen. Personlig eiendel er et liggeunderlag.

|Lene har krabbeteiner som personlig eiendel, og bagasjen prydes ellers av mye fangstutstyr og minimalt med klær (en kjole, en shorts, ei t-skjorte og to bikinier).

|Jannes personlige ting er krydder.

|Ole har gitaren med seg foruten generell bagasje.

|Jan har et teppe som personlig eiendel, i tillegg til en bagasje som blant annet består av en sigar, samt et ukjent antall doruller.

DUSTER: Rønningen har døpt de norske deltakerne dustelaget.
KOMIKK: Janne Rønningen heier på Jan Simonsen
SUKSESS: Dorullholder fra Løvebakken til Malaysia
SYNSK: Gry Jannicke med programleder Christer Falck