Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Arbeidsliv:

Vil jobbe, men har hull i CV-en

Hva med oss som ønsker en jobb, men ikke får det?

TA EN SJANSE: - Klær og mote er en stor lidenskap for meg, skriver innsenderen som ønsker at noen satser på henne til tross for en mangelfull CV. Foto: NTB Scanpix
TA EN SJANSE: - Klær og mote er en stor lidenskap for meg, skriver innsenderen som ønsker at noen satser på henne til tross for en mangelfull CV. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Meninger
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Du har nok hørt om de som går på NAV og ikke gidder å få seg jobb, fordi det er bedre «å nave». De som «snylter på staten» av ren latskap.

Men hva med oss som faktisk ønsker en jobb, men ikke får det? Vi som leverer søknad etter søknad, uten å få et eneste intervju? Dersom vi er heldige og får kommet på intervju, blir vi likevel utdanket av de med en bedre CV.

Det er mange grunner til at mennesker har hull i CVen, og de fleste skjønner at det ikke tar seg godt ut. Men kan arbeidsgivere der ute være flinkere til å gi de med en mindre utfyllende CV, en sjanse? Jeg har ofte tenkt at de er utrolig heldige, de som sender noen få søknader, og får jobb med én gang. Mange tar det som en selvfølge, men det er slett ikke tilfelle for alle.

Jeg ønsker ikke å gå hjemme om dagene, det blir kjedelig i lengden! Dagene blir like, uten noen særlige forskjeller på ukedager og helg. Etter hvert kan man komme dit at man blir likegyldig til det meste. Det er en grunn til at det sies at det å være i arbeid virker helsefremmende; du får sosial kontakt med andre mennesker, opplever å føle deg til nytte, og at du har en verdi. Ikke minst det å ha noe å gjøre om dagene, når «alle andre» har en jobb å gå til.

Jeg er snart 32 år, og hvis man tar utgangspunkt i min CV, så har jeg veldig lite arbeidserfaring sammenlignet med andre på min alder. Jeg ble født to måneder for tidlig og fikk CP. Riktignok er jeg er ganske mildt rammet; jeg halter litt og har noe nedsatt syn og hørsel. Utover det er jeg oppegående, og mener selv at jeg ikke har særlig store begrensninger.

Det som er avgjørende er å få en sjanse til å jobbe med det jeg har aller mest lyst til. Helt siden jeg gikk på videregående har min store drøm vært å jobbe i klesbutikk. Klær og mote er en stor lidenskap for meg, og jeg har så lyst til å jobbe med det! Jeg synes det er gøy å gi tips og veiledning i forhold til klær, og det ville vært fantastisk å kunne brukt det i en jobbsammenheng.

Jeg har levert søknader til mange klesbutikker, uten å få noen som helst tilbakemelding. Jeg vil absolutt si at jeg ville vært en stor ressurs dersom jeg hadde fått en mulighet. Det er noe jeg er veldig engasjert i, og virkelig brenner for. Jeg har delvis uføretrygd, så en deltidsstilling ville passet meg perfekt! Det hadde vært fint om noen hadde gitt meg sjansen til å oppfylle drømmen min om å få jobbe i en klesbutikk.