Vil kalle troppene hjem

Amerikanske artister markerte treårsdagen for Irak-invasjonen.

(Dagbladet.no): «Bring \'Em Home Now»-konserten i går samlet både politiske aktivister, kunstnere og musikere som har markert seg som krigsmotstandere siden USA invaderte Irak i mars 2003, melder nyhetsbyrået AP.

Under gårsdagens treårsmarkering tok både R.E.M-vokalist Michael Stipe, skuespiller Susan Sarandon og fredsaktivist Cindy Sheehan til orde for at de amerikanske troppene skal trekkes tilbake.

- Jeg ble oppdratt av fredsaktivister, erklærte Moby til et fullstappet konsertlokale. Scena han stod på var prydet med to gigantiske fredssymboler.

Cindy Sheehan, som er en av de som har mistet sønnen Casey i Irak, ble verdenskjent da hun demonstrerte utenfor Bush-ranchen i 26 dager i fjor høst. Oppmerksomheten rundt henne ble ikke mindre da hun ble arrestert før president Bush skulle holde sin årlige tale om rikets tilstand.

I går var hun glad for å se at motstanden mot Irak-krigen engasjerer.

- Det er fantastisk for meg å se at flere og flere unge involverer seg, sa Sheehan under pressekonferansen.

- Det er åpenbart at ting ikke går så bra der borte. Denne krigen er basert på løgner, sa Sheehan videre.

Susan Sarandon understreket hvordan Hollywood bidrar til å vise sin krigsmotstand.

«BRING \'EM HOME»: R.E.M-vokalist Michael Stipe og krigsmoren Cindy Sheehan var sammen om å markere treårsdagen for Irak-invasjonen. Det var også DMC. Foto: AP/ Scanpix
«BRING \'EM HOME»: R.E.M-vokalist Michael Stipe og krigsmoren Cindy Sheehan var sammen om å markere treårsdagen for Irak-invasjonen. Det var også DMC. Foto: AP/ Scanpix Vis mer

- Se på «Syriana» , se på «Good Night, and Good Luck», sa Sarandon og pekte på to George Clooney-filmer med klart politisk innhold.

Skuespilleren sa at hun var rørt over Sheehans engasjement, og hun fortalte at hun er i samtaler om å gjøre en rolle som Sheehan i en film.

Inntektene fra de 3.000 solgte billettene til gårsdagens konsert skal gå til anti-krigsorganisasjonen «Gold Star Families for Peace».

<B>MANGE ARTISTER:</B> Blant artistene som opptrådte i går var Steve Earle. Andre navn var Moby og James Iha fra Smashing Pumpkins.