- JA TIL FILDELING: Tilhengere av nettstedet Pirate Bay gikk tidligere i år i demonstrasjonstog i Stockholm i forbindelse med rettssaken mot fildelingsnettstedet. Foto: Scanpix/AFP PHOTO/FREDRIK PERSSON
- JA TIL FILDELING: Tilhengere av nettstedet Pirate Bay gikk tidligere i år i demonstrasjonstog i Stockholm i forbindelse med rettssaken mot fildelingsnettstedet. Foto: Scanpix/AFP PHOTO/FREDRIK PERSSONVis mer

Vil kaste fildelere ut av internett

Omstridt lov vedtatt i Frankrike.

|||En revidert versjon av den omstridte franske loven mot fildeling er vedtatt av et flertall i den franske nasjonalforsamlingen.

En tidligere versjon av loven ble godkjent i nasjonalforsamlingen i juni. Men den måtte revideres etter at forfatningsdomstolen hadde innvendinger mot den.

Loven ga en ny myndighet utvidede fullmakter til å stenge internettilgangen til brukere som brøt reglene. Men slike beslutninger er det kun domstolene som kan ta, mente forfatningsdomstolen.

Den reviderte loven kan imidlertid ikke tre i kraft før hele nasjonalforsamlingen har godkjent den. Sosialistene blant de folkevalgte varsler at også det reviderte forslaget kommer til å bli gransket av en domstol.

Slik lovforslaget er nå, kan myndighetene gi nettpiratene to advarsler. Deretter blir saken om å utestenge fildeleren fra internett sendt videre til en domstol.


(NTB)