Vil kaste fildelere ut av internett

Omstridt lov vedtatt i Frankrike.

- JA TIL FILDELING: Tilhengere av nettstedet Pirate Bay gikk tidligere i år i demonstrasjonstog i Stockholm i forbindelse med rettssaken mot fildelingsnettstedet. Foto: Scanpix/AFP PHOTO/FREDRIK PERSSON
- JA TIL FILDELING: Tilhengere av nettstedet Pirate Bay gikk tidligere i år i demonstrasjonstog i Stockholm i forbindelse med rettssaken mot fildelingsnettstedet. Foto: Scanpix/AFP PHOTO/FREDRIK PERSSON Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||En revidert versjon av den omstridte franske loven mot fildeling er vedtatt av et flertall i den franske nasjonalforsamlingen.

En tidligere versjon av loven ble godkjent i nasjonalforsamlingen i juni. Men den måtte revideres etter at forfatningsdomstolen hadde innvendinger mot den.

Loven ga en ny myndighet utvidede fullmakter til å stenge internettilgangen til brukere som brøt reglene. Men slike beslutninger er det kun domstolene som kan ta, mente forfatningsdomstolen.

Den reviderte loven kan imidlertid ikke tre i kraft før hele nasjonalforsamlingen har godkjent den. Sosialistene blant de folkevalgte varsler at også det reviderte forslaget kommer til å bli gransket av en domstol.

Slik lovforslaget er nå, kan myndighetene gi nettpiratene to advarsler. Deretter blir saken om å utestenge fildeleren fra internett sendt videre til en domstol.


(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer