TV-anmeldelse: «Cursed»

Vil kaste ting på skjermen

«Cursed» er ufrivillig komisk og fantasiløs fantasy.

Publisert

Netflix’ nye fantasyserie «Cursed» er en betimelig påminner på hvor mye som har skjedd med fantasysjangeren på skjerm og lerret de siste 20 årene. Selv om hoder ruller, blod spruter og mjød bælmes, har den mye av det barnslige, tilgjorte og banale preget som kjennetegner sjangeren før den ble gjort stueren og «voksen» takket være «Ringenes Herre» og «Game of Thrones».

Serien er basert på en relativt ny illustrert roman signert tegneserieskaper Frank Miller («The Dark Knight Returns») og tv-produsent Tom Wheeler, og er en nydiktning av myten om kong Arthur og sverdet i stenen.

Skjebnetungt

Hovedpersonen denne gangen er ikke den vordende kongen og hans rundebordsriddere, men unge Nimue (Katherine Langford fra «13 Reasons Why»), som både tilhører det magiske fey-folket, og har noen magiske bonusevner som gjør henne utvalgt til å føre et skjebnetungt sverd til trollmannen Merlin (Gustaf Skarsgård).

Arthur (Devon Terrell, som spilte en ung Obama i «Barry») er en småkriminell gatekjekkas som hjelper eller saboterer for Nimue alt etter som egennytten hans tilsier. Merlin på sin side er en udugelig drukkenbolt i den onde kong Uthers tjeneste, som prøver å skjule at han har mistet sine magiske evner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer