Vil kjempe for Playboy

Playboy-direktør Wenche Steen gir ikke opp, selv om hun og staben er sparket og bladet nedlagt. - Bladet skal ut igjen, sier hun.

Steen vil nå jobbe sammen med Playboy-konsernet for å finne en ny utgiver for Skandinavia etter at det kriserammede Media Holding har gitt opp mannfolkbladet.

- Utgiverne i USA er fornøyde og ønsker å fortsette. Og når jeg har fått et oppdrag, så vil jeg fullføre det, sier Steen.

Sagt opp

Playboy har vært gitt ut i norsk og svensk utgave i halvannet år, og meningen var å lage egne versjoner for Danmark og Finland i år og neste år.

- Dette vil nå bli forsinket, og det er vanskelig å si hvor lang tid det vil ta før Playboy kommer tilbake. Men jeg skal få det til, sier Steen.

Det var i helga at Media Holding bestemte at ikke engang den trykkeklare septemberutgaven av Playboy kommer ut. Direktør Steen, redaktør Nils E. Bjørnæs og de tre andre i den norske Playboy-staben ble samtidig sagt opp.

Steen sier hun vil ha med seg samme stab når utgivelsen av bladet eventuelt starter opp igjen.

- Slik situasjonen er i Media Holding, er det naturlig at bladet nå nedlegges. Det hadde selvsagt vært bedre med mer solide partnere, for det tar tre- fire år å etablere et magasin som Playboy, sier Steen.

Trenger 25 millioner

Media Holding er i akutt pengemangel og har store problemer med å betjene sin gjeld på 70 millioner. Konsernet har til sammen brukt 13 millioner på Playboy, og en ny utgiver må bruke minst like mye for å få bladet ut igjen.

Inntil Steen har funnet en så rik partner, får de av Playboys lesere som kan engelsk nøye seg med den amerikanske utgaven. Resten kan trøste seg med at bladet er rikt illustrert - og se på bildene.

KOMMER TILBAKE: Playboy-direktør Wenche Steen