Vil kjøpe kunst for oljepenger

Kulturminister Trond Giske vil utrede muligheten for å bruke oljefondet til å investere i kunst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - Vi vurderer og utreder om kunstgjenstander er så gode investeringsobjekter at vi kan investere i det så vel som i aksjer. Det er i hvert fall morsommere å se på kunst enn å se på aksjer, sa han ifølge NTB under sin årlige sommerpressekonferanse i Oslo i går.

Giske fortalte at Kulturdepartmentet er inne i et svært aktivt år.

- Det har aldri vært fremmet så mange saker som i 2007, uttalte han ifølge NTB.

Departementet vil i løpet av året lansere en stortingsmelding om norsk språk i samarbeid med Kunnskapsdepartementet. Dette vil ta for seg bokmål, nynorsk, samisk, tegnspråk og minoritetsspråk, og være den første av sitt slag.

Også en stortingsmelding om dataspill skal komme fra departementet i høst.

NY NORSK KUNST: Matias Faldbakken var nylig på kunstmessen i Basel. Nå melder Giske at han ønsker å kjøpe kunst for de norske oljemillionene. Foto: MATIAS FALDBAKKEN/STANDARD (OSLO)
NY NORSK KUNST: Matias Faldbakken var nylig på kunstmessen i Basel. Nå melder Giske at han ønsker å kjøpe kunst for de norske oljemillionene. Foto: MATIAS FALDBAKKEN/STANDARD (OSLO) Vis mer
NY NORSK KUNST: Anne Katrine Dolven <a href="http://www.dagbladet.no/kultur/2007/06/08/502973.html">stilte nylig opp i en støtteauksjon</A> for norsk kunstformidling.
ET AKTIVT ÅR: Kulturminister Trond Giske la fram skrytemappa si i Oslo i går.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer