Vil kjøpe tilbake Skype

Skandinavene tjente milliarder.

VURDERER KJØP: Skype-gründer Janus Friis, her fra en mediekonferanse i 2007.  (Foto: SCANPIX /AP/Douglas C. Pizac
VURDERER KJØP: Skype-gründer Janus Friis, her fra en mediekonferanse i 2007. (Foto: SCANPIX /AP/Douglas C. Pizac Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Annonse

Dansken Janus Friis og svensken Niklas Zennström, som tjente milliarder på å selge sin oppfinnelse Skype til eBay, vurderer å kjøpe tilbake den populære, nettbaserte telefontjenesten.

Det skriver avisa New York Times søndag.

Friis og Zennström solgte Skype til eBay i 2005 for 2,6 milliarder dollar. Kilder sier til avisa at de to nå har kontaktet pengesterke investorer for å få dem til å by på tjenesten. Friis og Zennström er villige til å bruke betydelige deler av sine egne formuer på tilbakekjøpet.

Skype har over 405 millioner registrerte brukere, og er et dataprogram som gjør det mulig for registrerte brukere å snakke gratis på telefon med hverandre. Det er også mulig å ringe billig til utlandet til folk og selskaper som ikke har Skype.

Ifølge avisen er eBay interessert i å selge tjenesten fordi den ikke bidrar med særlig trafikkøkning til selskapets øvrige tjenester. eBay er et populært nettsted for kjøp og salg av alskens varer. (NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer