Vil kombinere skyting og bilkjøring

Folka bak «Quake» og «Doom» prøver seg på noe nytt.

(Dagbladet.no): id Software, som står bak suksesserier som «Quake» og «Doom» viste for en stund siden fram deres nye grafikk- og fysikkmotor id Tech 5 – kjørende på en Mac.

I går kveld avholdt selskapet deres Quake Con, og avslørte der et helt nytt spill - muligens en spillserie - «Rage». Her skal selskapet ifølge dem selv blande sammen de beste elementene fra skyte-, eventyr- og bilspill.

- Det er mer enn bare et førstepersons skytespill, vi vil vise frem kjøretøyer og racingbaner. Det er et actionorientert spill med massevis av adventure-elementer. Spillet vil være historiedrevet, men du kan også velge din egen rute gjennom det hele, fortalte id-sjef Todd Hollenshead til spillbloggen Kotaku før gårsdagens pressekonferanse.

Utvikler for flere plattformer

I spillet kjemper du mot en undertrykkende «maskin», og du vil befinne deg både innendørs og ute i åpne områder. Mye av spillet vil dreie seg om kappkjøring, der du også har mulighet til å oppgradere doningene dine.

«Rage» skal lanseres samtidig på pc, Mac, PlayStation 3 og Xbox 360 – noe som er en enklere jobb enn vanlig takket være spillmotoren id Tech 5. Når spill utvikles ved hjelp av denne motoren må ikke utviklingen foregå separat for hver plattform – men kan skje samtidig, med samme kode.

«Rage» ser helt likt ut på alle de fire plattformene. Det er samme innhold, samme grafikkelementer, bokstavlig talt. Dette er enormt, du trenger ikke to eller tre utviklingsteam som jobber med forskjellige versjoner, sier Hollenshead.

Gratis «Quake» 

NYTT SPILL: id Software har offentliggjort et nytt spill, «Rage». Hvem denne karen er sier de lite om - du kan se om du blir klokere av å se traileren i bunn av saken. Foto: ID SOFTWARE
NYTT SPILL: id Software har offentliggjort et nytt spill, «Rage». Hvem denne karen er sier de lite om - du kan se om du blir klokere av å se traileren i bunn av saken. Foto: ID SOFTWARE Vis mer

id Software har jobbet med «Rage» i 18 måneder, men det er ikke bare dette spillet de har konsentrert seg om. Ved siden av «Quake Wars: Enemy Terretory», som har fått utgivelsesdatoen 25. september i USA, har de også hatt tid til sideprosjektet «Quake Zero».

Dette er rett og slett en gratis og webbasert versjon av flerspillerdelen til «Quake 3». Til Kotaku forteller Hollenshead at de gjør dette fordi de synes det er synd at det en gang så populære onlinespillet ikke er like stort – men også fordi de vil utforske markedet for reklamering i spill.

«Wolfenstein» blir film

id Software kunne igår også avsløre at deres klassiske spillserie «Wolfenstein» skal bli til film, akkurat slik «Doom» ble (noen vil kanskje håpe at det går bedre denne gangen).

- Vi vil være sikre på ting som at BJ blir helten, at den finner sted under annen verdenskrig, og at nazistene fortsatt er the bad guys. Men en film må nødvendigvis være annerledes enn et spill, så noen forandringer vil det bli, forteller Hollenshead til Kotaku.

Både manus og regi skal Roger Avary («Silent Hill», «Beowulf») stå for.

BILKJØRING: Spillet vil også inneholder mange kjøre-elementer.