Vil kombinere skyting og bilkjøring

Folka bak «Quake» og «Doom» prøver seg på noe nytt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): id Software, som står bak suksesserier som «Quake» og «Doom» viste for en stund siden fram deres nye grafikk- og fysikkmotor id Tech 5 – kjørende på en Mac.

I går kveld avholdt selskapet deres Quake Con, og avslørte der et helt nytt spill - muligens en spillserie - «Rage». Her skal selskapet ifølge dem selv blande sammen de beste elementene fra skyte-, eventyr- og bilspill.

- Det er mer enn bare et førstepersons skytespill, vi vil vise frem kjøretøyer og racingbaner. Det er et actionorientert spill med massevis av adventure-elementer. Spillet vil være historiedrevet, men du kan også velge din egen rute gjennom det hele, fortalte id-sjef Todd Hollenshead til spillbloggen Kotaku før gårsdagens pressekonferanse.

Utvikler for flere plattformer

I spillet kjemper du mot en undertrykkende «maskin», og du vil befinne deg både innendørs og ute i åpne områder. Mye av spillet vil dreie seg om kappkjøring, der du også har mulighet til å oppgradere doningene dine.

«Rage» skal lanseres samtidig på pc, Mac, PlayStation 3 og Xbox 360 – noe som er en enklere jobb enn vanlig takket være spillmotoren id Tech 5. Når spill utvikles ved hjelp av denne motoren må ikke utviklingen foregå separat for hver plattform – men kan skje samtidig, med samme kode.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer