Vil konkurrere om «Modern Warfare»-publikummet

... men norske Jorg Hauan vil ikke ta like mye betalt.

Vil konkurrere om «Modern Warfare»-publikummet
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

||| Nordmannen Jorg Hauan jobber som associate producer på det nylig lanserte onlineskytespillet «Blacklight: Tango Down» hos Zombie Studios i Seattle.

«Blacklight: Tango Down» er et skytespill som er utelukkende utviklet med tanke på at spillerne skal konkurrere mot hverandre over nettet. Dermed havner det i selskap med giganter som «Team Fortress 2», «Modern Warfare»- og «Battlefield»-spillene, men er kun nedlastbart og langt billigere enn konkurrentene.

TIDLIG KRØKET Til PressFire forteller Hauan at fascinasjonen for spill begynte med pappas bærbare PC og spillet «Digger» da han var bare fem år gammel. Ifølge moren skal Jorg ha vært villig til å gjøre nesten hva som helst for å få mest mulig tid foran PC-en.

- Men det hele tok av da jeg gikk på Kaospilot-skolen i Århus. Der startet jeg og noen klassekamerater et prosjekt sammen med Linden Lab (skaperne av «Second Life») og Friends of the Urban Forest i San Francisco.

Jorgs første spillutviklingsprosjekt hadde altså en andel miljøvern-idealisme. «Second Life»-spillere kunne kjøpe et tre i spillet - og for hvert tre som ble kjøpt i spillet, plantet Friends of the Urban Forest et virkelig tre i San Francisco.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer