Vil kreve norske Netflix-serier

Kulturdepartementet vil pålegge strømmegigantene å investere i norsk innhold, ifølge NRK.

OSLO-SERIE: Operaen, barcode og flere andre steder i Oslo er kulisser i «Beforeigners», der Nicolai Cleve Broch spiller politietterforsker. Video: HBO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Kulturdepartementet vil pålegge strømmetjenester som leverer til Norge å investere i norske filmer og tv-serier. Dette melder NRK.

- I statsbudsjettet vil vi nå foreslå å innføre et krav til alle som leverer strømmetjenester i Norge at en viss andel av det de leverer skal være norske produkter, sier kultur- og likestillingsminister Trine Skei Grande til NRK.

Terje Strømstad i Rubicon er produsent for den norskproduserte HBO-storsatsingen «Beforeigners». Han er positiv til forslaget.

- Det er ingen tvil om at dette er en modell som bør prøves ut. Med den bredden de store strømmegigantene har, vil dette være med på å kunne synliggjøre norske produksjoner i en mye større grad internasjonalt, skriver han i en e-post til Dagbladet.

Han mener en slik ordning vil være med på å løfte norske produksjonen.

- Både med tanke på størrelse, og ikke minst anerkjennelse.

Vil endre loven

Kulturminister Trine Skei Grande mener Kringkastingsloven må endres. I fjor kom et direktiv fra EU-parlamentet, med mål om å pålegge strømmetjenestene et minimum av 30 prosent europeiskprodusert innhold.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer