Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Vil kvitte seg med sponsorer og vestkant-stempel

Toffen ser fram til en mer rocka festival.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Les også:
• - Blir Norges største festival

•  Toffen gir seg med Quarten

(Dagbladet.no): Toffen Gunnufsen (45) forlater Quart, og blir festivalsjef for den nystartede Hove-festivalen. Nå ser han særlig fram til å bygge opp en festival som ikke preges like mye av snyltete sponsorer og vestkantgutter i partyhumør.

- Quart  gikk prikkfritt i år når det gjaldt festivalområdet og campen. Men Kristiansand har et sentrum som blir et støyelement. Det er altfor mange sponsorer som ikke er festivalens egne, og et vestkantsegment som gjør mye ut av seg. Mange er der kun for å feste og er veldig synlige i byen - særlig når det er fint vær, humrer Toffen.

- En sørlandsperle

Han avviser at det ligger personkonflikter bak avgjørelsen om å gi seg med Quart.

- Jeg har vært der i 15 år, og det har vært utrolig mye jobb. I år gikk festivalen kjempebra, men når alt fungerte ble det også tid til ettertanke. Hva skal jeg gjøre fremover? Skal jeg bli en slags karikatur? Til slutt fant jeg ut at jeg ikke hadde lyst til å jobbe med Quart når jeg blir femti, sier Gunnufsen.

Hove-festivalen vil bli arrangert på Tromøya rett utenfor Arendal. Aktuelle tidspunkter er i slutten av juni eller i begynnelsen av juli.

NY JOBB: 1. november tiltrer Toffen Gunnufsen i stillingen som ny festivalsjef for Hove-festivalen. Han roser folka i Quart, men forteller at det er sider ved festivalen han ikke kommer til å savne. FOTO: ANDERS GRØNNEBERG
NY JOBB: 1. november tiltrer Toffen Gunnufsen i stillingen som ny festivalsjef for Hove-festivalen. Han roser folka i Quart, men forteller at det er sider ved festivalen han ikke kommer til å savne. FOTO: ANDERS GRØNNEBERG Vis mer

Festivalen vil ha camping på området, og Toffen tror ikke det vil være noe problem å få 20 000 mennesker inn på stedet.

- Det vil bli en slags feriekoloni i rockens fortegn. Hove-leiren så jeg første gang på i -98, og jeg har ikke glemt den siden. Det er skikkelig idyllisk sørlandsperle, forteller han.

Liberale Arendal

I dagens VG uttaler en anonym kilde at vedkommende er redd Quart vil tappes for folk nå som Toffen forsvinner.

- Det blir ingen igjen i Quart, og nå vil de ikke engang ha bookingkompetansen, sier en kilde nær festivalledelsen i Kristiansand.

- Vi blir jo konkurrenter, men hva som skjer videre med Quart kommer helt an på hva slags retning festivalen tar. Nå syns jeg alle skal slappe av og nyte sommeren litt, og så får vi se hva som skjer. Det er i hvert fall ikke snakk om at vi vil drive noen aktiv headhunting av Quart-folk til oss.

Kristenfolket i Kristiansand hadde store problemer med Quart, særlig i festivalens første år. Å ta en ny rockefestival til Arendal, tror Toffen blir helt uproblematisk.

- Jeg tror de er mer liberale i Arendal.