Ben Affleck og Matt Damon krever inkluderingsklausul

Vil kvotere inn kvinner

Mandag ble det kjent at de fremtidige produksjonene til Pearl Street Films, filmselskapet til Matt Damon og Ben Affleck, vil innebære en inkluderingsklausul.

VIL INKLUDERE: Matt Damon og Ben Affleck krever at skuespillerne og filmcrewene på sine kommende filmer skal bli mer mangfoldig. FOTO: Chris Pizzello/NTB SCANPIX
VIL INKLUDERE: Matt Damon og Ben Affleck krever at skuespillerne og filmcrewene på sine kommende filmer skal bli mer mangfoldig. FOTO: Chris Pizzello/NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): En slik klausul kan tas i bruk i kontrakter for å sørge for et mangfoldig filmcrew, for eksempel ved å kreve at skuespillerne og crewet skal bestå av folk med ulik bakgrunn.

Inkluderingsklausuler har vært en snakkis i Hollywood de siste ukene, og mange jubler for at to av bransjens største stjerner går foran.

Matt Damon og Ben Affleck er barndomsvenner, og både skrev og spilte sammen i filmen «Good Will Hunting» allerede i 1997. Selskapet Pearl Street Films ble startet i 2012, og har produsert filmer som «Manchester by the Sea» (2016) og «Jason Bourne» (2016).

Det var skuespiller og produsent Fanshen Cox DiGiovanni som kunngjorde dette via Twitter, skriver Variety.

«Takk for at du alltid støtter bredere representasjon i industrien. På vegne av Pearl Street Films, vil Matt Damon, Ben Affleck, Jennifer Todd, Drew Vinton & jeg ta i bruk en inkluderingsklausul i alle våre prosjekter fra nå», skrev hun i en tweet rettet mot Michael B. Jordan.

Flere krever inkludering

Forrige uke annonserte Jordan, kjent fra «Black Panther», at han ville kreve en inkluderingsklausul på alle prosjektene til selskapet Outlier Society Productions.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer