Vil kvotere innvandrere inn i styrene

Ny rapport ber om drastiske virkemidler.

VIL KVOTERE: BI-forsker Donatella De Paoli leter etter virkemidler for større kulturelt mangfold i kultur-Norge. Foto: Handelshøyskolen BI
VIL KVOTERE: BI-forsker Donatella De Paoli leter etter virkemidler for større kulturelt mangfold i kultur-Norge. Foto: Handelshøyskolen BI Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I rapporten «Mer makt til mangfoldet», som lanseres tirsdag, tas det til orde for å kvotere mennesker med innvandrerbakgrunn inn i verv og lederstillinger i kulturlivet.

Rapporten er laget av TrAP (Office for Transnational Arts Production) og viser til de positive effektene kjønnskvotering har hatt for kvinnerepresentasjon i samfunnslivet ellers.

Radikale tiltak trengs Blant dem som har laget rapporten er BI-forsker Donatella De Paoli. Hun ber om radikale tiltak for å bedre den multikulturelle representasjonen i norsk kulturliv.

- Jeg var kritisk til at kvinner skulle kvoteres inn i styrene i næringslivet. Men jeg ser at det har hatt en positivt effekt. For å få innvandrere inn i styrer, må det skje radikale ting. Kvotering er ett tiltak, sier hun.

De Paoli får støtte av blant annet Riksteaterets sjef og styreleder ved Operaen, Ellen Horn. I rapporten støtter Horn arbeidet med større kulturelt mangfold både i norsk kulturliv, og blant dem som styrer kulturen i Norge.

Elitene styrer kulturen - Dette er viktig for innovasjon og å få nye ideer. Det er det mye av kulturlivet handler om, å se ting på nye måter, sier Jinn-Merethe Jansen, daglig leder i TrAp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer