Vil la deg styre Xbox 360-spill med kroppen

Enda et kamera på vei.

||| (Dagbladet.no): Til tross for at Microsoft lanserte et lite utnyttet bevegelsesstyrt kamera til Xbox 360 for noen år siden, jobber de nå ifølge Wall Street Journal på et helt nytt kamera med bedre funksjonalitet.

Kameret vil gi spilleren mulighet til å kontrollere spill med kroppen, ved at kameraet fanger opp bevegelsene - ikke ulikt det vi kjenner fra «EyeToy» på PlayStation-maskinene.

Til forskjell fra Sonys kameraløsning, skal Microsofts versjon bruke 3D-teknologi som gir langt mer presise resultater. Dermed kan muligens konkurransen fra de bevegelsesstyrte Wii-spillene møtes på en bedre måte.

Ifølge Wall Street Journal skal kameraet offentliggjøres på Microsofts E3-pressekonferanse den 1. juni, men ikke være på markedet før 2010.

Avisa skriver også at det er det israelske og nylig Microsoft-kjøpte selskapet 3DV Systems som utvikler kameraet. Verken Microsoft eller 3DV Systems vil kommentere saken.

Allerede i 2007 signaliserte Bill Gates at han ønsket å se bevegelsesstyrte spill på Xbox 360.

- I dag kan programvare se (ved hjelp av kameraer, journ. komm), så forestill deg en spillmaskin der du bare trenger å løfte et balltre og slå, eller tennisracketen og svinge den, sa Gates, og påpekte at det var snakk om kamerastyring, og ikke 3D-styring med gjenstander slik Wii gjør det.

En mulig prototyp av kameraet kan skimtes på dette bildet.