Vil la deg styre Xbox 360-spill med kroppen

Enda et kamera på vei.

Vil la deg styre Xbox 360-spill med kroppen
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): Til tross for at Microsoft lanserte et lite utnyttet bevegelsesstyrt kamera til Xbox 360 for noen år siden, jobber de nå ifølge Wall Street Journal på et helt nytt kamera med bedre funksjonalitet.

Kameret vil gi spilleren mulighet til å kontrollere spill med kroppen, ved at kameraet fanger opp bevegelsene - ikke ulikt det vi kjenner fra «EyeToy» på PlayStation-maskinene.Til forskjell fra Sonys kameraløsning, skal Microsofts versjon bruke 3D-teknologi som gir langt mer presise resultater. Dermed kan muligens konkurransen fra de bevegelsesstyrte Wii-spillene møtes på en bedre måte.

Ifølge Wall Street Journal skal kameraet offentliggjøres på Microsofts E3-pressekonferanse den 1. juni, men ikke være på markedet før 2010.

Avisa skriver også at det er det israelske og nylig Microsoft-kjøpte selskapet 3DV Systems som utvikler kameraet. Verken Microsoft eller 3DV Systems vil kommentere saken.

Allerede i 2007 signaliserte Bill Gates at han ønsket å se bevegelsesstyrte spill på Xbox 360.

- I dag kan programvare se (ved hjelp av kameraer, journ. komm), så forestill deg en spillmaskin der du bare trenger å løfte et balltre og slå, eller tennisracketen og svinge den, sa Gates, og påpekte at det var snakk om kamerastyring, og ikke 3D-styring med gjenstander slik Wii gjør det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer