Vil lage amerikansk versjon av «De Usynlige»

Byttes ut med Cate Blanchett?

«Wild at Heart»- produsent vil lage amerikansk versjon av Erik Poppes kritikerroste film «De Usynlige». Men Poppe har takket nei til å lage filmen.

- Det er helt fantastisk. Jeg holdt på å dette av stolen da jeg hørte det. Dette er en utrolig bekreftelse på det arbeidet vi har gjort, sier regissør Erik Poppe til Dagbladet.

«De Usynlige» fikk veldig gode skussmål da Poppe viste den fram for filmfolk i Hollywood i sommer.

Den var også en stor hit blant norske kritikere da den kom. Så langt har over 65 000 nordmenn sett den på kino, og nå ønsker altså amerikanerne å lage en egen versjon. Poppe har selv fått tilbud om å lage filmen.

Vil ha Blanchett

- Jeg har fått en henvendelse om jeg vil gjøre filmen, men har takket nei. Livet mitt er for kort, og jeg har flere historier jeg må lage, sier han.

Basil Iwanyk og hans selskap Tunder Road er den ene av de to produsentene som har sikret seg opsjon på rettighetene til «De Usynlige», eller «Troubled Water», som den heter i utlandet. Iwanyk samarbeider om prosjektet med Joni Sighvatsson, som for tida lager en amerikansk utgave av den danske filmen «Brødre».

Sighvatsson utvikler også en annen variant av «Elling». Men Poppe er ikke redd for at de nye produsentene skal endre den opprinnelige versjonen av «De Usynlige».

Vil lage amerikansk versjon av «De Usynlige»

- «De Usynlige» er en film som kan gjøres om til en thriller. Det blir derfor spennende å se hva de planlegger å gjøre med den. Jeg har ikke noe imot at de endrer sjangeren. Men jeg har inntrykk av at de er svært ivrige, og har forstått at de planlegger å legge en del penger inn i prosjektet, sier han.

Selv er Poppe klar på hvem han ønsker i rollene.

- Utrolig

- Dette er en film som trenger modige skuespillere, og jeg har mange gode kandidater. Men jeg kunne gjerne tenkt meg Cate Blanchett i en av rollene. Da skal jeg heller vurdere å lage filmen selv, ler han.

«De Usynlige» er historien om en ung mann som kommer ut av fengsel etter å ha sonet flere år for et barnedrap. I fengselet har han lært seg å spille orgel, og han får jobb i en kirke i Oslo. Der gjenkjennes han av det drepte barnets mor, som er besatt av å finne ut hva som skjedde.

Forrige uke vant «De Usynlige» både prisen for beste spillefilm og beste publikumsprisen på Hamtons Internasjonale Film Festival. Prisen er verd over én million kroner.

Produsent for «De Usynlige», Stei Kvae, tror prisene bidro til at amerikanerne ble interessert.

- Jeg tror nok at prisene vi fikk under Hamptonfestivalen skapte en del oppmerksomhet om filmen og bidro til at så mange oppdaget den, sier Kvae.

Erik Poppe,