Vil lage crazy-tv

Per Ståle Lønning (50) lover å lage crazy-tv - hvis han kommer tilbake på skjermen igjen. I kveld tas sluggeren av plakaten på ubestemt tid.

- Meg blir de ikkje kvitt! dundrer Lønning. - TV2 blir min siste arbeidsplass. Det har jeg alltid sagt. «Sentrum» blir tv-historie i kveld, men programlederen kan ikke tenke seg en karriere i kulissene.

- Det er ikke det som er mitt fag. Jeg har levd av å vise ansiktet mitt på skjermen de siste årene. Men det er ikke jeg som bestemmer om jeg noen gang kommer på lufta igjen, sier han.

Kultprogram

Kåre Valebrokk har gitt Lønning frie tøyler til å spa opp et nytt programkonsept etter at han slaktet «Sentrum».

- Til høsten må jeg legge fram noe nytt, men hvis det blir godkjent, kommer det neppe på skjermen før neste vinter. Jeg har en skisse, men trenger et par dagers pause nå...

Lønning vil lage et helt annerledes program neste gang. Han har lyst til å prøve underholdningssjangeren igjen.

- Det er for lite humor på norsk tv, for lite galskap og sprø ting. Jeg vil lage noe helt crazy. Mange av seerne mine vil bli overrasket hvis jeg får til det jeg tenker på. Jeg tror det kan bli et kultprogram.

- Blir du mannen som skal ta opp TV2s lørdagskrig mot NRK?

- Neeei... Jeg tror ikke jeg er en lørdagsmann. Sein fredag passer bedre for meg.

Sprut forbanna

- Føler du at du fremdeles har tillit i TV2-ledelsen?

- Ja. Hvis Kåre Valebrokk ikke hadde hatt tillit til meg, hadde han nok sagt fra.

- Er du bitter før det siste programmet i kveld?

- Nei, ikke bitter. Jeg har vært sprut forbanna, og det må være lov. Jeg respekterer Valebrokks avgjørelse, selv om jeg ikke forstår den.

Den omstridte programlederen «går i svart» mens seertallene er på topp. Lønnings siste arbeidsuke i «Sentrum» har vært alt annet enn vanlig, men han planlegger en vanlig sending i kveld. Reaksjonene etter gisselsendingen har ennå ikke lagt seg, og i TV2-huset raser krigen mellom sjefene på den ene og den andre fløyen.

- Det har vært et styr. Men sendingen fra Hjelmeland er en av de beste vi har gjort. Den var god og verdig, og den reddet i alle fall ett liv - gisseltakerens, mener Lønning.

Han aner ikke hva han skal sette punktum med i kveld. - Vi bestemmer aldri tema før samme dag, og vi får vel ha is i magen denne gangen også.

FERDIG NÅ: Per Ståle Lønning leder sitt siste «Sentrum» i kveld, og drar rett på gravøl med kolleger og debattanter etterpå.