Vil lage film om muslimsk homofili

Den nederlandske regissøren Eddy Terstall står bak ideen.

(Dagbladet.no): Den hyllede filmregissøren Eddy Terstall planlegger å lage en film om homoseksualitet blant muslimske ledere på 1400- og 1500-tallet, skriver det nederlandske nyhetsbyrået ANP, i følge den svenske avisa Dagens Nyheter.

Terstall har tidligere jobbet med Theo van Gogh, filmregissøren som ble myrdet av en islamsk ekstremist i november 2004. Drapet skjedde etter at van Gogh lagde filmen «Submission» som forteller den fiktive historien om en muslimsk kvinne som tvinges inn i et voldelig ekteskap.

Erstalls filmplaner baseres på novellen «Male Harem» av forfatteren Vinco David, som handler om de mannlige harem som skal ha blitt holdt for mogulene under islams gullader på 1400- og 1500-tallet.

- Synet på homofili under islams storhetstid var mye mer avslappet enn i dag, sier Terstall til ANP. Han mener også at «høyreekstreme imamer burde lese flere bøker om islams historie før de uttaler seg neste gang».

Terstall og David skal nå samarbeide om å gjøre boka om til et filmmanus. Om Terstall selv skal regissere filmen er ikke avklart.