PARTNERE: Quentin Tarantino og Harvey Weinstein har vært forretningspartnere lenge. Nå vurderer førstnevnte å lage dokumentar om produsenten. FOTO: SCANPIX/AP
PARTNERE: Quentin Tarantino og Harvey Weinstein har vært forretningspartnere lenge. Nå vurderer førstnevnte å lage dokumentar om produsenten. FOTO: SCANPIX/APVis mer

Vil lage film om sukkeravhengig Hollywood-slugger

Tarantinos neste prosjekt?

||| Quentin Tarantino har hatt massiv suksess med «Inglourious Basterds» det siste året, men når Oscar-glitteret er børstet vekk fra skuldrene tar det forhåpentlig ikke lang tid før han kaster seg over et nytt prosjekt.  

En tredje Kill Bill-film er blitt nevnt, men før den tid kan det også bli tid til en dokumentar.  

Tarantino vurderer nemlig muligheten for å lage en film om produsentlegenden Harvey Weinstein, melder en rekke amerikanske medier.   

Stor suksessWeinsteins navn er skrevet med gullskrift i nyere amerikansk filmhistorie.

På slutten av 70-tallet startet han opp selskapet Miramax sammen med broren Bob, og på 80-tallet bygde disse seg opp med flere indiesuksesser (den største av disse var trolig Steven Soderberghs «Sex, løgn og videotape» i 1989).  

I 1992 ga selskapet så ut Tarantinos «Pulp Fiction», og Weinstein har siden da jobbet med samtlige av regissørens filmer.  

Miramax ble etter hvert kjøpt opp av Disney, mens brødrene gikk ut av selskapet og opprettet The Weinstein Company i 2005.  

I forbindelse med både suksessene og forretningstransaksjonene begynte imidlertid også historiene om Weinsteins metoder, temperament og stormannsgalskap å spre seg.      

Skyldte på sukkerI november 2000 skal han for eksempel ha fysisk angrepet en av redaktørene i New York Observer, etter å ha mislikt kritiske spørsmål fra en reporter.  

Andre filmskapere og skuespillere har fortalt om møbler som blir kastet veggimellom på møter, og i et intervju med forfatter Peter Biskin i 2004 innrømmet Weinstein at han trengte hjelp til å håndtere sinne.  

I et intervju med New York Magazine i 2005 hevdet Weinstein at raserianfallene skyldtes et høyt inntak av sukker, og at endring i kostholdet hadde gjort at han hadde forandret seg:  

- Nå kan jeg se en film og si «dette er kjedelig». Men i stedet for å si «ditt rasshøl, dette må du fikse», kan jeg si «okei gutter, dette er kjedelig. Hvordan kan vi gjøre det bedre?»  

Men anklagene forsvant ikke. I 2008 ble det hevdet at produsenten hadde plaget regissør Sydney Pollack mens han lå på dødsleiet, for å få ham til å ta en avgjørelse om utgivelsen av «The Reader». Familien måtte til slutt sende ham på dør.  

Karakteren Harvey Weingard, som dukker opp i fire episoder av Entourage, er for øvrig basert på Weinstein.    

• PS! Disney ønsker nå å selge Miramax , etter å ha halvert staben de siste par årene. Weinstein-brødrene har bekreftet sin interesse for å kjøpe.     Men heller ikke The Weinstein Company har vært noen pengemaskin de siste årene. Før «Inglourious Basterds» var det sagt at selskapet var i fare grunnet likviditetsproblemer.