Vil lage filmthriller om Ghanas kaos-VM

Fotballfeber i Hollywood.

SPESIELT VM: Asamoah Gyan (til venstre), Emmanuel Agyemang Badu og de andre Ghana-spillerne hadde et spesielt VM i Brasil, med mye utenomsportslig fokus.  FOTO: SCANPIX/AFP/ GABRIEL BOUYS
SPESIELT VM: Asamoah Gyan (til venstre), Emmanuel Agyemang Badu og de andre Ghana-spillerne hadde et spesielt VM i Brasil, med mye utenomsportslig fokus. FOTO: SCANPIX/AFP/ GABRIEL BOUYS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Filtermagasin.no): Ghana vant mange fotballhjerter under VM i Sør-Afrika i 2010, men i Brasil ble det mye støy.

Spillerne Kevin Prince-Boateng og Sulley Muntari ble sendt hjem, før hele laget til slutt måtte forlate Brasil etter ett fattig poeng i gruppespillet.

Også var det denne spesielle situasjonen som oppstod da 18 millioner kroner i kontanter ble fløyet inn av Ghanas sportsminister Joseph Yamin for å betale spillernes bonuser.

Fotballfeber i Hollywood Men: Hva om disse pengene som ankom Brasil med fly ble stjålet på veien?

Det var tanken som slo manusforfatter Darryl Wharton-Rigby. Nå har han denne ideen til produksjonsselskapet Bugeater, som skal videreutvikle pitchen til spillefilm.

Fokuset vil være på en pengekurér som får 24 timer på seg til å finne pengene igjen etter at gangstere har overfalt ham og stjålet alle millionene. Vi forutser heftige biljakter i Rio og skuddvekslinger i favelaene.

- Verden har fått fotballfeber, og Hollywood er smittet, sier Wharton-Rigby til The Guardian.

Kultklassiker nyinnspilles Så får vi se om manusforfatteren faktisk får realisert prosjektet til slutt.

Wharton-Rigby startet karrieren som manusforfatter på den vanvittig innflytelsesrike tv-serien «Homicide: Life on the Street», men har stort sett holdt seg til kortfilmer og mindre filmer de seineste årene.

Dette er for øvrig ikke det eneste fotballprosjektet Hollywood har kastet seg over den siste tiden.

Nylig ble det også kjent at Warner Bros. har bestemt seg for å gjøre en nyinnspilling av kultklassikeren «Escape to Victory», som hadde folk som Michael Caine, Bobby Moore, Pelé, Osvaldo Ardiles, Sylvester Stallone og Hallvar Thoresen på rollelista.

Lik Filter på Facebook og få nyheter om film og serier servert rett i din newsfeed.

Denne saken er tidligere publisert av film- og tv-bloggen Filter.

Lik Filter på Facebook og få nyheter om film og serier servert rett i din newsfeed.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer